Birbiri ardına yayınladığı videolarla Türkiye gündemine oturan Sedat Peker,  yedinci videosunda faili meçhul cinayetlere ilişkin iddiaları dile getirdi. Peker’in, eski içişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Kürt iş insanları ve gazetecileri öldürttüğü yönündeki ifadelerinin ardından gözler yargıya çevrildi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, özellikle 90'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve faillerin bulunması için çağrıda bulundu. Türkdoğan'a göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevden alınması ve iddiaların da araştırılması için yargı mekanizmasının bir an önce harekete geçmesi gerekiyor.

‘SOYLU’DAN BAŞLAYARAK GÖREVDEN ALMALARIN GERÇEKLEŞMESİ LAZIM’

Mafya lideri Sedat Peker’in faili meçhullere ilişkin sözlerinin ve ardından başlayan tartışmanın kendileri için yeni konular olmadığını ifade eden Öztürk Türkdoğan iddiaların ciddi olduğunu ve savcılık tarafından soruşturulması gerektiğini belirtti. Türkdoğan’a göre savcıların etkin bir soruşturma yapması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ya istifa etmesi ya da görevden alınması gerekiyor. 

Türkdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

Şu anda savcıların bu tip iddiaları soruşturabilmeleri için savcılıkların adli kolluğunu yapan İçişleri Bakanlığı’nın sorun çıkartmaması lazım. İddiaların odağında olan kişilerden bir tanesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi. Bu durumda İçişleri Bakanının ya istifa etmesi ya da görevden alınması gerekir. Bu gerekir ki adliye işini rahat yapabilsin. Burada bir problem var. Savcılıkların rahat çalışabilmesi için önce bu problemin çözülmesi gerekiyor. Bakan Soylu’dan başlayarak görevden almaların gerçekleşmesi lazım.