Gentes Şirketler Grubu'nun Cezayir’deki inşaatında çalışan inşaat işçileri, birikmiş ücretleri aylardır ödenmediği için 20 gün boyunca İstanbul'da Gentes Şirketi'nin önünde direniş gerçekleştirmişti. Gentes işçileri ödenmemiş ücretleri için Türkiye'nin birçok ilinde mücadelesini sürdürme kararı aldı.

Gentes Şirketi günlerce hakları için mücadele eden işçilerin alacaklarını ödemeyerek işçilerin haklarını gasp etmeye devam ediyor.

Gentes işçileri ödenmemiş ücretleri için Türkiye'nin birçok ilinde mücadelesini sürdürme kararı aldı. Bu karar doğrultusunda cuma günü Kayseri'de açıklama yapan işçiler bugünde İskenderun'da basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Basın açıklamasında konuşan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan, "İnşaat işçisini köle olarak gören ve işçilerin aylardır ücretlerini ödemeyerek işçileri ve işçilerin ailelerini yoksulluğa mahkûm eden Gentes patronu İzzet Ekmekçibaşı'na memleketi İskenderun'dan sesleniyorum. Gentes işçisinin emeğini ve alın terini ödeyeceksin. Keyfine göre hareket edemezsin. Tüm birikmiş ücretler ödenene kadar inşaat işçisini karşında bulacaksın" dedi.