Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında hazırlanan fezlekeyle ilgili konuştu.

Gül açıklamasında, "Engin Özkoç, yaptıklarının hukukta bir karşılığı olduğunu görecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezlekeyi derhal meclise göndereceğiz" dedi.

'BİRAZ UTANMAN OLSUN!'
Özgür Özel, Gül'ün tepki çeken açıklamaları hakkında, "Adalet Bakanısın; beklenir ki biraz hukuka saygın, Biraz da utanma duygun olsun. Henüz yazılmamış fezlekeyi nasıl Meclis’e yolluyorsun. Bu emir komuta zinciri içindeki rolünden hiç mi sıkılmıyorsun? Sarayın zabiti, majestelerinin katibi..." ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ - CHP'li Özkoç'a saldırıyla eş zamanlı soruşturma

İLGİLİ - AKP'liler Meclis'te saldırıya geçti

İLGİLİ - Erdoğan'a 'kelle' yanıtı: Haysiyetsiz, şerefsiz, onursuz, vatan haini!

NE OLMUŞTU?
Bugün Engin Özkoç’un bir basın toplantısı düzenlemiş ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'vatan haini' demesine karşılık vermişti.. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında söylediklerine yanıt veren Özkoç, yaptığı basın açıklamasında “Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez" demişti.

Bu basın toplantıdan kısa süre sonra Meclis Genel Kurulu toplanmış, CHP adına söz alan Özkoç kürsüdeyken AKP'liler tarafından taciz edilmişti. Bunun ardından Genel Kurul'a ara verilmesiyle AKP'liler saldırıya geçmiş ve kürsüyü basarak Özkoç'u linç etmeye kalkmışlardı. Saldırı 15 dakika boyunca kesilmeden sürmüş, tam bu saldırı olurken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlatmıştı.