Toplumsal Haber Merkezi

Gazeteci yazar Ergün Poyraz Sosyal medya hesabından Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiğine ilişkin Facebook hesabından paylaşımlar dikkat çekti.

Poyraz, 29 Ağustos’ta Facebook hesabından yaptığı paylaşımda Günel’in Twitter hesabından 2014 yerel seçimlerinde kendisini aday göstermeyen CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiğini iddia ettiği paylaşımda ‘’CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in 2014’te aday gösterilmediği için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Twitter paylaşımları ortaya çıktı.’’ ifadelerine yer verdi.

Poyraz, iddiasına ilişkinde Kuşadası Ekspres gazetesinin 6 Temmuz 2021 tarihli haberini kaynak göstererek ‘’Günel paylaşımlarında ‘millet küçümseyerek yol alınamayacağını öğrenmen için sana daha kaç yenilgi lazım’ diyor, yine bir başka Tweet’inde ‘millete aptal muamelesi yapmadan önce nerede aptallık yaptım diyeceksin’ diyor’’ paylaşımında bulundu.

Poyraz'ın kaynak olarak gösterdiği Kuşadası Ekspres gazetesinde yer alan haberde Ömer Günel'in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı iddia edilen Twitter paylaşımları şu şekilde: 


'APTAL DEME CÜRETİNDE BULUNMUŞ'
Yazar Ergün Poyraz, 30 Ağustos'ta yine Facebook hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda da Günel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘aptal’ dediğini iddia etti ve şu ifadelere yer verdi:

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ‘aptal’ deme cüretinde bulunmuş. Ne garip ki ne Kuşadası İlçe ne de Aydın İl bir tepki koymuyor. Acaba onlar da Ömer ile aynı fikirde mi? Neden sessiz kalıyorlar? Affedilecek bir şey mi bu?

 Toplumsal, hakkındaki iddialara yanıt vermesi adına Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e günlerce ulaşmaya çalışmış, asistanına görüşmek istenilen konuya ilişkin bilgi vermilmesinin ardından ‘kısa sürede dönüş yapacağız’ denilmiş ve herhangi bir iletişim kurulmamıştır.