Tam kapanma boyunca içki satışı yasağını onaylayan CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan Ülgür kendini, "Metinde başka olumlu kararlar da vardı" sözleriyle savundu.

Tam kapanmayla birlikte, İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında içki satışı yasaklandı. İl Hıfzıssıhha Kurullarının aldığı kararlarda, kararın oybirliğiyle alındığı ibaresi yer aldı. Bunun üzerine gözler içki satışı yasağının Anayasaya aykırı olduğunu söyleyen CHP'nin sahip olduğu belediyelere çevrildi. Zira İl Hıfzıssıhha Kurullarında o ilin belediye başkanları da yer alıyor.

İddiaya göre; 8 CHP'li belediye başkanı alkollü içki satışı yasaklayan kararı imzalamıştı. Bazı belediyeler bu iddiayı reddetti. Bunun üzerine valiliklerin yaptığı açıklamanın yalan olduğu ortaya çıktı. Bazı valilikler kararın oybirliği ile alındığı yazan kararları internet sitelerinden kaldırdı.

'DİĞER OLUMLU KARARLAR DA VARDI'
CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise içki satışı yasağının yer aldığı kararı imzaladığını kabul etti. CHP'li Gökhan kendini, "Kurul kararında sadece alkol satışının yasaklanması yok. Diğer olumlu kararlar da var. Kamu görevlisi olarak imzalamak zorundasınız" sözleriyle savundu.