İçişleri Bakanlığı'na doğru yola çıkan Ümit Özdağ'ın yürüyüşüne polis müdahale etti. Özdağ, Bakan Soylu'ya seslenerek; "Süleyman ben geliyorum, bekle; beni burada durdurma, buradaki çocukların, polislerin arkasına sığınma" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN TBMM'NİN DİKMEK KAPISI ÖNÜNDE AÇIKLAMA
TBMM'nin Dikmen Kapısı önünde İçişleri Bakanlığı'na yaklaşık 100 metre mesafede polis müdahalesi sürerken açıklama yapan Özdağ'ın ifadeleri şöyle oldu:

Zafer Partisi 7 ay önce kuruldu. 7 aydan bu yana ülkemize yönelik örtülü bir istilanın, Orta Doğu'nun değişik bölgelerinden yönlendirilen 8 milyon insanla yapıldığını gündeme getirmeye devam edecek. Biz sığınmacılar ve kaçaklar ülkelerine dönsünler siyasetini temsil ediyoruz. Burası dünyanın lunaparkı değil. Her ipini koparan Türkiye'ye gelemez. Biz 8 milyon insanı 1 yıl içinde vatanlarına yollayacağız diyoruz. Bu hem Saray'ın hem sarı muhalefet ittifakının dengesini bozdu. Erdoğan, "yollamayacağım" noktasından "1 milyon kişini yollayacağım" noktasına geldi.

Zafer Partili gibi görülen hesaplar üzerinden karşışıklık çıkartmak istiyorlar. Biz tuzağa düşmeyiz. Atamanlar diye grup var. Sağda solda Suriyeli dövüyorlar, paylaşıyorlar. Suç duyurusunda bulunduk. Arkasında karanlık odaklar var. Kimle bağlantılı olduğunu görebilirsiniz. Soylu'nun bana ve aileme yapmış olduğu hakaret bu operasyonun işaret fişeğidir. 

Süleyman, senden korkan senin gibi olsun. Bu görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın kardeşim, bunun sen de farkındasın. Sen cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. Hadi er mi yaman bey mi yaman? Bundan sonra seninle Süleyman bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edek. Ya sen özür dilersin milletin önünde ya da bu kavga sonuna kadar devam eder. Ama provokasyonları deneme, her provokasyon girişimini ağzından içeri tıkarım senin. Süleyman Soylu'nun bir korkak olduğunu, bütün Türkiye; bütün dünya gördü.