İçişleri Bakanlığı’nca  "vali militan, kaymakam militan" ifadelerini kullanan CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı, katıldığı bir canlı yayında, “Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan. Alınan kararları görüyoruz” diyen eski CHP milletvekili Berhan Şimşek hakkında, “Hakaret, iftira ve Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama suçlarından dolayı, İçişleri Bakanlığı’nca Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” açıklaması yaptı.

"Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem Milletvekili Berhan ŞİMŞEK, bir TV kanalında katıldığı programda 'Vali militan, kaymakam militan…' şeklinde haddini aşan ağır ithamlarda bulunmuştur." denilen Bakanlık açıklamasında "Bahse konu açıklamalar ile tüm vali ve kaymakamlar hakkında, yaptığı iş ve işlemler ile ilgili açıkça hukuk dışı hareket eden birer makam olarak gösterilme ve töhmet altında bırakılarak haysiyet ve şereflerine hakaret, iftira ve aşağılama gayretine girilmiştir. ‘Vali militan, kaymakam militan…”!şeklinde haddini aşan ağır ithamlarından dolayı, TCK’nın 125., 267. ve 301. maddeleri uyarınca hakaret, iftira ve Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama suçlarından dolayı, İçişleri Bakanlığınca Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.” ifadeleri kulanıldı.