Şırnak, Ağrı, Diyarbakır, Urfa, Van, Manisa ve Elazığ başta olmak üzere birçok kentte ev baskınları düzenlenirken İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 40 ilde, aralarında HDP yöneticilerinin de bulunduğu 718 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyonlarda, HDP il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu 718 kişi gözaltına alındı. 40 ilde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silah, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

AĞRI’DA 13 GÖZALTI
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Talha Kaya ve Doğubayazıt İlçe Örgütü yöneticisi Ahmet Yaşmiş, Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) temsilcisi Cemil Koç ve Doğubayazıt Belediyesi Meclis üyesi Rahim Gönen’in de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

AĞABEYİNE PARA GÖNDEREN YURTTAŞ GÖZALTINDA
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Mikail Yaman’ın evine baskın düzenlendi. Yaman hakkında 2010 ile 2020 yılları arasında tutuklu kalan ağabeyi olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Ergani İlçe Eş Başkanı İbrahim Halil Yaman’ın Bandırma 4 Nolu T Tipi Cezaevi’nde olduğu sırada kendisine para gönderdiği gerekçesiyle “örgüte finans sağlamak” iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığını öğrenildi. Yaman’ın Kayapınar İlçe Jandarma Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi.

MA'da yer alan habere göre, Kentte yapılan ev baskınlarında Aynur Bilgiç ve Şiyar Akpolat da gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ŞIRNAK’TA 10 GÖZALTI
Şırnak’ta ise kent merkezi ile Cizre, İdil ve Uludere ilçelerinde yapılan ev baskınlarında HDP yöneticisi Agit Yiğit, Fatma Acet, Fırat Akyol, Cami Bilik, Nihat Küçük, Mahsum Kurami, Serhat Çatuk, Mustafa Dal, Ömer Karaviş ve Abdullah Yaman gözaltına alındı. Gözaltına alınan 10 kişi emniyet müdürlüklerinde tutulurken, kentte gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

ELAZIĞ’DA HDP İLÇE EŞ BAŞKANI GÖZALTINDA
Elazığ'da HDP Karakoçan İlçe Eş Başkanı Veysi Sarıtağ, evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Sarıtağ, Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

URFA’DA DA 1 GÖZALTI
Urfa'nın Suruç ilçesinde ise Abdi Binici gözaltına alındı. Gözaltına alınan Binici, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

VAN
HDP eski Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Kava, İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. Kava'nın gözaltına alınmasıyla kentte son 2 günde gözaltına alınanların sayısı 28'e çıktı. Ayrıca gözaltına alınanlar hakkında getirilen avukat kısıtlılığı da sürüyor.

MANİSA'DA GENÇLER GÖZALTINA ALINDI
Manisa'da sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi 7 kişi gözaltına alındı. Polisin baskın esnasında evlerdeki pek çok dijital materyale el koyduğu öğrenildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan gençlerin isimleri şöyle: Zahir Aslan, Aleyna Tekin, Mahsun Silinsin, Hamza Aslan, Ahmet Aslan, Sultan Aslan ve Niyazi Mehmet Ali Polat.