İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti. Soylu, sokağa çıkma yasağı kararının 2 saat kala açıklanmasının sorumluluğunun "Her yönüyle şahsına ait olduğunu" belirterek, “Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim aziz milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım. Sayın cumhurbaşkanım beni bağışlasın” dedi.

Soylu istifasını, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada duyurdu.Daha önce yaptığı açıklamada, "Bir buçuk-iki saatlik bir süreçte bazı kısıtlı bölgelerde bir yığılma oldu. Çok sınırlı sayıda bir birikme oldu. Doğrudur. Ben bunu öngörmedim. Tecrübem var. Ama yine de o saatteki bu çok sınırlı birikmenin büyük bir problem oluşturacağını düşünmüyorum. Zamanlaması açısından alınan karar, bakanlığımıza ait bir karardır. Bir kez daha söylüyorum: Eleştirileri de aldım kabul ettim. Hakaretleri de kabul ettim" diyen Soylu'nun bu açıklamaları üzerine muhalefet istifa çağrısında bulunmuştu.

Soylu akşam yaptığı açıklamada istifa kararını şöyle açıkladı:

“Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşıcı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadik olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın. Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum.Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaismarladık. Allah Milletimizi korusun."

Soylu, istifa metninde tüm sorumluluğu üzerine aldığını açıklamasına rağmen sokağa çıkma yasağının ardından katıldığı TV programlarında kararın Erdoğan'ın talimatı ile alındığını söylemişti.



Açıklamanın ardından sosyal medyada bazı yurttaşlar istifanın bir tiyatro olduğunu ve Erdoğan tarafından kabul edilmeyeceğini öne sürüp asıl amacın bir PR çalışması yürütmek olduğunu söylediler.


Bir diğer iddia ise Erdoğan'ın istifadan haberi olmadığı yönünde. 

Yeniçağ'ın haberine göre istifasını açıklayan Süleyman Soylu'nun "Hiçbir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın." sözleri istifa kararından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haberinin olmadığı şekliden yorumlandı.

Soylu'nun Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceği öğrenildi. Öte yandan Erdoğan'ın Soylu'nun istifasını kabul etmeme durumunun da söz konusu olabileceği iddia edildi.

ERDOĞAN'IN HABERİ YOK İDDİASI GÜÇLENDİ

AKP'ye yakınlığı ile nam salan ve sosyal medyada aktifliğiyle bilinen Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın yaptığı son paylaşım, Soylu'nun istifasının bir oyun olduğunu, Erdoğan'ın bu istifayı kabul etmeyeceği ya da göstermelik olarak kabul edip Soylu'yu başka bir görevle ödüllendireceği tezini güçlendirdi.
Kaplan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "“Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın” ifadesinden istifanın CB Erdoğan’a sunulmadan duyurulduğu anlamı çıkıyorsa, Terör örgütleriyle mücadelesi hafızamıza kazınan başarılı bir bakanımızın zorlu bir kriz sürecinde görevi bırakmaması gerektiği kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.



İSTİFA KABUL EDİLMEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmediği iddia edildi.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Twitter hasabından  yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu ‘num istifasını kabul etmedi" dedi.