İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından toplu taşımada verilen WiFi hizmeti İBB WiFi, BTK izninin uzatılmaması nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. BTK tarafından alınan yeni karara göre, İBB WiFi için geçici izni 31. 12. 2021’e kadar uzattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, alınan karar sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na metrobüs hattımızda sağladığımız ücretsiz internet hizmeti için 31 Aralık 2021’e kadar frekans onayı verdikleri için teşekkürler. #İBBWiFi hizmetimiz devam edecek

BTK sitesinden yayınlanan karara göre, toplu taşımada kullanılan kablosuz internet hizmeti için ilk geçici izin İsttelkom A.Ş. (İstanbul Elektronik Haberleşme ve Altyapı Hizmetleri San. ve Tic. AŞ) adlı belediye iştirakine Ocak 2018’de verildi.

BTK, İBB WiFi için geçici izni 31. 12. 2021’e kadar uzattı.

BTK tarafından yayınlanan karar metninde istenen belgeler şu şekilde sıralandı:

Deneme izni verilen güzergahlarda aktif olarak kurulan sistem ve kullanılan terminallere ilişkin bazı bilgi ve belgeler talep edilmiş, İsttelkom AŞ tarafından deneme izni kapsamında 2018 yılından bu yana verilen izinlerin geçici süreli izinler olduğu,

2018 yılından itibaren deneme amaçlı kullanıma verilen 3.5 GHz frekans bandının 5G bandı olarak planlanması sebebiyle frekansların deneme süreleri sonunda kullanılamayacak olduğu, İstanbullu vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için talep sahibi İsttelkom AŞ tarafından gerekli tedbirlerin alınması gerektiği bildirilmiştir.