Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kanal İstanbul projesi için yapılan son toplantıya katılan İBB temsilcisinin ÇED raporuna imza attığı yönündeki açıklamasına İBB Sözcüsü Murat Ongun yanıt verdi.

Ongun, “İBB, 28 Kasım’daki toplantıya katılmış ve tüm itirazlarını raporla açıkça sunmuştur. Katılım imzasının, ÇED Raporu imzası gibi sunulmasının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kanal İstanbul ile ilgili Ankara'da düzenlediği basın toplantısında İBB temsilcisinin proje için düzenlenen son toplantıda ÇED raporuna imza attığını belirterek “Belediye Başkanımız çıkıp itiraz ediyor. Daha elemanının ne yaptığının farkında değil. Buraya gelip, ÇED raporuna imza atıyorsunuz, hiçbir şerh bildirmiyorsunuz, ondan sonra da çıkıyorsunuz ‘Ben bu rapora itiraz ediyorum' diyorsunuz” açıklamasında bulundu.

İBB'DEN YANIT
Twitter'dan bakana yanıt veren  Ongun, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum'un ‘İBB temsilcisi ÇED raporuna imza attı' ifadesi doğru değildir. İBB, 28 Kasım'daki toplantıya katılmış ve tüm itirazlarını raporla açıkça sunmuştur. Katılım imzasının, ÇED Raporu imzası gibi sunulmasının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

İşte Ongun'un paylaşımı: