İktidar her başı sıkıştığında IBAN vererek işin faturasını yurttaşa yıkma anlayışının son örneğini Milli Eğitim Bakanlığı verdi. Mahmut Özer’e bağlı okullar, Ankara’dan gelen talimat üzerine ailelere “İhtiyaç Listesi” adı altında verdikleri notlara IBAN’ları da ekledi.

'HÜKÜMET İŞİN KOLAYINI BULDU'
Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında konuyla ilgili ayrıntılara yer verdi. “Yetkisiz bakan da IBAN veriyor. Hükümet işin kolayını buldu. Sel mi oldu? Ver bir IBAN, okullar mı açılacak? Ver bir IBAN diyen Yarkadaş’ın yazısı şöyle:

Biliyorsunuz, okullar 6 Eylül’de açılıyor. Bu yıl yüz yüze eğitim yapılacak. Dolayısıyla hazırlıklar da başladı. ‘Hazırlık’ derken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan söz ettiğimi sanmayın… Hazırlığa başlayanlar yine aileler…

HENÜZ YEMİN ETMEDİĞİ İÇİN YETKİSİZ
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanan ancak TBMM’ye gelip yemin etmediği için ‘resmi’ olarak Bakan ünvanı kazanmayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de AKP’li bakanların izinden gidiyor. Özer de neredeyse tüm hazırlığı ailelere yaptırıyor ve IBAN’cılar kervanına katılıyor!

‘Yetkisiz bakan’ Mahmut Özer’e bağlı okullar, Ankara’dan gelen talimat üzerine ailelere “İhtiyaç Listesi” adı altında verdikleri notlara IBAN’ları da ekledi. Okul Aile Birliği’nin hesap numaralarının yazdığı kâğıtlar, kayıt yaptırmak için gidenlerin eline tutuşturuluyor.