BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Bursa’da konuştu. AKP iktidarını ve yeni Sosyal Medya Yasası’nı eleştiren Baş,  ” Yalan haber yayanlar cezalandırılacakmış. Yalan haber yayan düşünsün. Mesela yalan haber içinde ‘Camiler yakıldı’ var mı?” dedi.

'YALAN HABER YAYAN DÜŞÜNSÜN'
Hüseyin Baş şu ifadeleri kullandı: Sosyal medya düzenlemesine göre, yalan haber yayanlar cezalandırılacakmış. Yalan haber yayan düşünsün. Mesela yalan haber içinde ‘Camiler yakıldı’ var mı? Kendisi iktidar olmadan 20 yıl önce açılmış üniversite için ‘Biz açtık’ demek var mı? Mesela ‘Lozan’da gizli madde var’ diyenler de yargılanacak mı? 1954 doğumlu Cumhurbaşkanı’nın, 1950 yılında sona eren tek partili sistem için ‘Biz tek partili sistemden çok çektik’ demesi de var mı? Yalan haberin içinde diploması olup olmadığı belli olmayan birinin ‘Ben ekonomistim’ demesi de var mı?”

'20 YIL DAHA YÖNETSENİZ NE YAPACAKSINIZ?'
20 yıllık AKP iktidarını eleştiren Baş, “Ekonomiyi çözse çözse Erdoğan çözer” propagandası yaptı. Sanki ülkede 20 yıldır başkaları hüküm sürüyor da bizden yetki isteyen bir muhalefet var ve bundan sonraki süreçte bir şeyleri değiştirecekler. 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz, bir 20 yıl daha yönetseniz ne yapacaksınız?” dedi.

'PANDEMİNİN ÇÖKERTEMEDİĞİ SAĞLIK SİSTEMİNİ HÜKÜMET ÇÖKERTTİ'
Sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çeken Baş, şöyle konuştu: Bir ambulans şoförü, bir kanser hastasını hastane hastane dolaştırıyor ve hastayı teslim edecek bir hastane bulamıyor. Neden? Doktor yok. Doktorlara ‘Defolun gidin’ diyordu Cumhurbaşkanı. Bak, gidince ne oluyor? Zihniyete bakar mısınız, pandeminin çökertemediği sağlık sistemini hükümet çökertti. Tebrik etmek lazım.