Afgan göçmenlerinin kaçak yollarla ülkeye girmeleri İstanbul'da protesto edilmişti. 

"Öfkeli Genç Türkler" imzasıyla kentin birkaç noktasında "Hudut namustur" yazılı pankart açan kişilerden 6'sı gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Semir Y., Ahmet Ç., Ersin A., Mert G., Yavuz A., Hüseyin B. isimli eylemciler, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla ifade verdiler.

'ÖFKELİ GENÇ TÜRKLER YAZISINI HAVALI BULDUM'
Edinilen bilgiye göre, Mert G. ifadesinde; şunları söyledi:

Arkadaşlarımla gündemde olan mülteci konusu ile ilgili konuşuyorduk. Bir tepki gösterme fikri konuşuldu. Söz konusu pankartları hazırladık. Sonra da İstanbul'un bazı noktalarına astık. Herhangi bir suç işlemek amacımız yoktu. Ben Güngören'de oturuyorum Güngören'de çok fazla mülteci var. Bu durumdan artık rahatsızlık duyuyorum. Kendimce bu şekilde tepki verebileceğimi düşündüm. Herhangi bir oluşumla irtibatım yoktur. ‘Öfkeli Genç Türkler’ yazısını da internette görmüştüm. Beğendim. Havalı bulmuştum.

'DEVLETE BAŞKALDIRI NİYETİNDE DEĞİLİM'
Gözaltına alınan gençlerden Hüseyin B. ise “Son günlerde medyada görmüş olduğumuz Afganistan uyruklu insanların ülkemize giriş yapmaları ve tahrik edici haberlerin olması nedeniyle hiçbir etki ve tesir altında kalmadan, bir tepki vermek amacıyla söz konusu pankartları hazırladık. Vatanını milletini seven biriyim. Kesinlikle devlete başkaldırma niyetinde değilim. Sadece mültecilere tepki vermek amacıyla bu eylemi yaptım” dedi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI
İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun da adliyede ziyaret ettiği üniversite öğrencilerinin tamamı, savcılık işlemlerinin ardından, yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.