Toplumsal Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu başkanlığına Abdurrahman Haçkalı seçildi. Prof. Dr. Haçkalı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi iken, 11 Temmuz 2020'de Din İşleri Yüksek Kurulunda görevlendirilmişti.

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun yeni üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görevlerine başladı. Görev süresi bugün dolan üyelerin yerine 15 Haziran'da Aday Tespit Kurulu'nun seçtiği 24 aday üye içinden belirlenen 12 asil üye ile ilahiyat fakültelerinden belirlenen 4 akademisyen 5 yıl süreyle Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi olarak görevlendirildi.

Kurul üyeleri arasında yapılan seçimle Din İşleri Yüksek Kurulu yeni Başkanı, Abdurrahman Haçkalı oldu. Başkan Vekilliğine ise Mustafa Bülent Dadaş getirildi. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olduğunu ifade ederek, Kurul'un dini konularda karar ve fetva vermekten toplumun ve çağın tüm meselelerini İslami açıdan ele alıp görüş belirtmeye, Kur'an meallerini incelemekten her türlü dini nitelikli çalışmayı takip etmeye, Başkanlık özelinde; yayınlardan din hizmetlerine, eğitimlerden materyal geliştirmeye varıncaya kadar tüm faaliyetlere rehberlik etmeye, Türkiye'deki dini meseleleri araştırmaktan dünyanın her yerindeki dini konuları gündemine almaya kadar, çok geniş ve önemli bir alanda yetki ve sorumluluklarının olduğunu söyledi.