Avukat Aytaç Ünsal, adil yargılanma talebi ile 217 gün ölüm orucu sürdürmüş ve tahliye olduktan sonra ölüm orucunu bırakarak, Armutlu'da tedavi görüyordu. Dün Halkın Hukuk Bürosu ve annesi tarafından yapılan açıklama ile Av. Aytaç Ünsal'ın Edirne'de gözaltına alındığı öğrenilmişti.

Emekli hakim Nermin Ünsal, Halk TV'de açıklamalarda bulunarak Aytaç Ünsal'ın tahliye olduktan sonra baskı altında olduğunu belirttiği konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Sağlık durumu iyi değildi. Sinir iltihabı vardı, bir sürü sıkıntısı vardı ve tedavi görüyordu. Bir yıl infaz durdurması vardı. Az önce polisler aradılar ve kaçma şüphesiyle gözaltına alındığını söylediler. Daha hastaneden başladılar rahatsız etmeye tahliye olur olmaz. Özel bir hastaneye yatmıştı, baskıyla hastaneden çıkardılar. Ben emekli hakimim. Hakim evine götürdüm Sarıyer’deki. Yolculuk yapabilecek durumda değildi. Hakim evinden derhal çıkacaksınız diye gece yarısı 1’de aradılar. Sabah oradan alıp bir eve götürdüm. Annem rahatsız olunca memleketime gitmek durumunda kaldım. Bu defe Aytaç evde kalırken, 15 gün kadar önce, sabaha karşı zile basmadan kapısını kırıp içeri girmişler. Onlarca polis memuru, bu korona ortamında, uzun namlulu silahlarla. Şüpheli olabilir arama kararıyla. Bütün eşyalarını didik didik aramışlar.

Halkın Hukuk Bürosu ise Ünsal'ın gözaltına alındığını sosyal medya hesabından yaptığı "Büromuz avukatı Aytaç Ünsal’ın Edirne’de gözaltına alındığının ve hakkında 48 saat gözaltı kararı olduğunun bilgisi verildi. Aytaç’ın sağlığı gözaltında kalmaya uygun değil hala ölüm orucunun etkilerini taşıyor. Aytaç Ünsal derhal serbest bırakılmalıdır" açıklama ile duyurmuştu. "Aytaç Ünsal’ın tedavisinin sürdüğü evi bastınız yetmedi" diyen büro açıklamasına şöyle devam etti:

Şimdi de gözaltına alıyorsunuz. Ölüm orucunda katledemediniz şimdi her yol ve yöntemle sağlığını riske atıyorsunuz. Elinizi Avukat Aytaç Ünsal’dan Çekin!

HHB bugün yapmış olduğu bir paylaşım ile gözaltına alınan avukat Aytaç Ünsal'ın maruz kaldığı işkenceyi paylaştı.

Ünsal'ın yüzünün çeşitli yerlerinde yaralanmaların olduğu bir fotoğrafı paylaşan HHB, "Avukat Aytaç Ünsal, dün gözaltına alınırken yapılan işkence sonucu bu hale getirildi. Bu işkence, 213 gün adil yargılanma hakkı için ölüm orucu yapmış olan bir avukata yapılmıştır. İşkence insanlık suçudur! Aytaç Ünsal onurumuzdur! Aytaç Ünsal derhal serbest bırakılsın!" ifadelerine yer verdi.