Toplumsal Haber Merkezi

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında yaşamını yitiren askerlerimizin kimlikleri belli oldu. Hayatını kaybeden 11 askerin arasında kazada 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da olduğu açıklanmıştı...

Yaralı iki askerin tedavisi sürerken 11 askerin otopsi işlemleri tamamlandı. Milli Savunma Bakanlığı Tatvan'daki askeri helikopter kazasında hayatını kaybeden 11 askerin kimliğini açıkladı.


ŞENTÜRK AYDINYER (49)
Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer'in (49) şehadet haberi, Ankara'daki evine ulaştı. Kurmay Albay Şentürk Aydınyer ve eşi Semra Aydınyer'in (49), 20 ve 16 yaşlarında iki kızının olduğu öğrenildi. Kars nüfusuna kayıtlı olan ve 20 senedir Ankara'da yaşadığı belirtilen Aydınyer'in cenazesinin yarın Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi bekleniyor.


ŞÜKRÜ KARADİREK (29)
Helikopter Teknisyen Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek'in Afyonkarahisar'daki ailesine şehadet haberi verildi. Karadirek'in evli ve 5 aylık oğlu olduğu, bir hafta önce de ailesini ziyaret ettiği öğrenildi.


HAKAN GÜL (45)
Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün (45) acı haberi, memleketi Amasya'ya ulaştı. Gül'ün cenazesinin Amasya'da toprağa verileceği belirtildi.


TAYFUN KUREŞ (36)
Evli ve 1 erkek çocuk babası olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in (36) acı haberi memleketi Trabzon'u hüzne boğdu. Yüzbaşı Kureş'in naaşının ailesinin yaşadığı Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.


SALİH SARIOĞLU (34)
Kazada kaybettiğimiz askerlerden Yüzbaşı Salih Sarıoğlu’nun (34) Samsun’un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Sarıoğlu’nun cenazesinin Ankara’da toprağa verileceği belirtildi.


ÖMER UMULU (40) - KIRIKKALE
Kırıkkale Vali Yardımcısı Ender Faruk Uzunoğlu ve beraberindekiler, 40 yaşındaki Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu'nun şehadet haberini, Çalılıöz Mahallesi'nde oturan baba Muharrem ve anne Hafize Umulu'ya ulaştırdı. Umulu'nun evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.


NAZMİ YILMAZ (28) - KAHRAMANMARAŞ
Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile askeri yetkililer, Yılmaz'ın şehadet haberini, Kuşkayası Mahallesi'nde ikamet eden babası Tayfur ile annesi Elif Yılmaz'a ulaştırdı. Yılmaz'ın evli olup üç ay önce baba olduğu öğrenildi.


MEHMET DEMİR - KAHRAMANMARAŞ
Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir'in acı haberi, Kahramanmaraş'taki baba ocağına ulaştı. Aynı helikopterde yaşamını yitiren Mehmet Demir ile Nazmi Yılmaz'ın Kahramanmaraş'ta düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi.


YÜZBAŞI SALİH SARIOĞLU (SAMSUN)
Yüzbaşı Salih Sarıoğlu’nun Samsun’un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Sarıoğlu’nun cenazesinin Ankara’da toprağa verileceği belirtildi.


PİLOT YÜZBAŞI GÖKHAN UYSAL (AFYONKARAHİSAR)
Yüzbaşı Uysal’ın ailesi, acı haberi sağlık ekibi eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden aldı. Beyhan ve Yaşar Uysal çiftinin tek oğlu olan Uysal'ın bir kız kareşi olduğu belirtildi. Askerin ayrıca, evli ve 2 çocuk babası olduğu kaydedildi.


YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Tatvan’da kaza kırıma uğrayan helikopterden yaralı olarak kurtulan Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane) ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak'ın (Ordu-Kabadüz) tedavilerine Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor.

CENAZELER ELAZIĞ’A GÖNDERİLDİ
11 askerin Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemleri tamamlandı. Saat 02.00 sıralarında okunan duanın ardından ambulanslara konulan naaşlar Elazığ’a gönderildi. Cenazelerin bulunduğu ambulanslara jandarma ve polis araçlarının eskortluk yaptığı görüldü.