HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “MHP, mafyanın istihdam sorununu çözdü. Milyonlarca işsizin sorununu, yoksulluğu, yolsuzluğu nasıl çözeceksiniz? Cevap yok. Olmadığı için Mahir Çayan'a kadar gittiniz" dedi.

TBMM’de süren bütçe görüşmelerinde bugün konuşan HDP İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, mafya lideri Alaattin Çakıcı, AKP ve ortağı MHP arasındaki ilişkiye vurgu yaparak, kamuoyunda “Susurluk kazası” olarak bilinen olayla bağdaştırıp aralarındaki benzerliklere atıfta bulundu.

'ÇAKICI'NIN TEHDİDİ AKP'YE DÖNÜKTÜR'

“Bu ülkede mafya ve siyaset ilişkisinin en açık biçimde kamuoyunda ve toplumca görüldüğü zamanı hatırlıyor musunuz?" diyen HDP'li Oluç, şu ifadeleri kullandı:

Susurluk kazası' bu kazada mafya siyaset devlet ilişkisi, böyle hani derler ya kabak gibi ortaya çıktı. Onların içinde kimler vardı hatırlarsınız. Şimdi bu anı, ilişki bu dönemde yeniden ortaya çıktı. Sanmayın ki bu mesajı biz kendimiz üstümüze alıyoruz. Hayır o ilişkideki fotoğraflar orada verilen mesajlar, yazılan mektuplar muhalefete dönük değil aslında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne size dönüktür size mesaj veriyorlar. Bunu anlamıyorsunuz. Anlayacaksınız ama iş işten geçtikten sonra.

YOLSUZLUK YAPANLARA DAİR HİÇBİR CÜMLENİZ VAR MI?
ANKA'da yer alan habere göre; "Milliyetçi Hareket Partisi ben size bir soru soracağım" diyen Oluç, yurttaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları, işsizliği, yoksulluğu belirterek "Şimdi siz çetelerin, mafyaların istihdam sorununu çözdünüz, Çakıcıya iş buldunuz. Peki milyonlarca işsizin istihdam sorununu nasıl çözeceksiniz. Buna cevabınız var mı? Yok. Nasıl iş bulacaksınız onlara? Cevabınız var mı? Yok. Askıda ekmek yaptınız o askıda ekmeğin yolsuzlukların yoksullukları nasıl ortadan kaldıracağına dair cevabınız var mı? Yok. Ekonomik politikanız nedir? Cevabınız var mı? Yok. Sayıştay’ın raporlarındaki yolsuzluklar karşısında ne dediğiniz belli mi? Yok. Yolsuzluk yapanlara dair hiçbir cümleniz var mı? Yok. Katar’a Katar’ın yüzölçümü kadar arazi satıldı bu ülkede buna dair bir söyleyeceğiniz bir laf var mı? Milliyetçi olarak, yok" açıklamasında bulundu.

'MAHİR ÇAYAN VE DENİZ GEZMİŞ’İN MÜCADELELERİNİ ONURLA ANIYORUZ'
Saray ortağı MHP'nin bu sorulara verebileceği bir cevabı olmadığından konuyu Mahir Çayan'a kadar götürdüklerini belirten Oluç, şöyle devam etti:

Bunlara bir laf söyleyemediğiniz için dönüp dolaşıp ta Mahir Çayan'a kadar gittiniz. Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş, hani yaşı yetmeyenler için söylüyorum. MHP’de abileriniz vardır, onlar size anlatsınlar, bu ülkenin bağımsızlığı için emperyalizme karşı mücadele ettiler, bedel ödediler. Hayatları ile bedel ödediler. Ve devrimcilik yaptılar. Onların o mücadelesi bizler için her zaman onurla anılan mücadelelerdir.