Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün geçtiğimiz hafta yayınladığı bir videoda HDP’ye ve seçmenlerine yönelik sözlerine bir tepki de TBMM Genel Kurulu’ndan geldi.

Meclis Genel Kurulu’nda ‘Cübbeli Ahmet’e hem Türkçe hem de Kürtçe tepki gösteren HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “HDP’lilerin Cübbeli Ahmet Hoca’ya sözünü buradan ifade etmek istiyorum: Cübbeli…” dedi. Sözlerine daha sonra Kürtçe devam eden Şaşmaz “Allah belasını versin” dedi.

BEDDUASINI İLETTİM ONA
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’in “Ne dediğini anlamadık” sözleri üzerine HDP’li Kaçmaz “Allah belasını versin.’ dedim. Bedduasını ilettim ona” diye konuştu.

TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’in, “Hüseyin Bey, Türkçe söyleseydin de biz de anlasaydık” ifadeleri üzerine bu kez Kaçmaz “Allah belasını versin’ dedim, bedduasını kendisine iade ettim. Allah belasını versin!” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU
Geçtiğimiz hafta kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Mahmut Ünlü, HDP ve seçmenini hedef alarak, “PKK militanlarını destekleyen ve bölünme niyetiyle HDP’ye rey verenleri vatandaşlıktan çıkarmazsanız vatanın bütünlüğünü sağlayamazsınız ve bölünmeyi önleyemezsiniz” demişti.