HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç ve HDP'li milletvekilleri TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

HDP’li Hakkı Saruhan Oluç, “Önerimiz, depremin yarattığı sonuçları araştırmak üzere ortak bir önerge verelim, çığın yarattığı sorunları ve tedbirsizliğin yarattığı sorunları birlikte bütün partiler önerge verelim tartışalım yani imar kanunlarını konuşmayalım. Bu önerimiz kabul edilmediği takdirde bugün Genel Kurul’daki bu kanun teklifinin tartışmalarına katılmayacağız” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin görüşüldüğüne işaret eden Oluç, şöyle dedi:

“Bu kanunun maddelerine baktığımız zaman çoğunluğunun bu maddelerinin aslında İmar Kanunuyla ilgili olduğunu aslında belediyelerin yetkilerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Cumhurbaşkanlığına ve TOKİ’ye nasıl devredileceğine dair maddelerin olduğu bir kanun teklifiyle karşı karşıyayız yani rant alanlarının yeniden iktidarın eline nasıl geçebileceğine dair bir kanun teklifi tartışılıyor bütün bunlar olurken.

DİĞER PARTİLERE ÇAĞRI
Önerimiz, diyoruz ki gelin depremin yarattığı sonuçları bunları araştırmak üzere neler yapılması gerektiğini konuşmak üzere birlikte ortak bir önerge verelim, bunları tartışalım, hep birlikte tartışalım, ortak önergeyle tartışalım, gelin çığın yarattığı sorunları ve tedbirsizliğin yarattığı sorunları birlikte bütün partiler önerge verelim tartışalım ve bugünü özellikle acıların yaşanmakta olduğu hala hem Elazığ’da hem Van Bahçesaray’da acıların yaşanmakta olduğu günde henüz cenazelerin bile kaldırılmadığı günde gelin diyoruz hep birlikte bütün partiler ortak teklif verelim ve bu konuları konuşalım yani imar kanunlarını konuşmayalım. Van’da Ahlat’ta yeni bir saray yapımını konuşmayalım diyoruz.

'GENEL KURUL KATILMAYACAĞIZ'
Bizim önerimiz siyasi parti gruplarına budur. Bu önerimiz kabul edilmediği takdirde bugün Genel Kurul’daki bu kanun teklifinin tartışmalarına katılmayı doğru bulmuyoruz ve katılmayacağız.”