HDP, İzmir İl Binasına dönük saldırıda İçişleri Bakanlığı'nın sorumluluğuna işaret ederek, "Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır" dedi.

HDP İzmir İl Örgütünü silahla basan kimliği belirsiz bir kişi binayı ateşe verdi. Silahlı saldırgan parti binasında bulunan HDP'li Deniz Poyraz'ı öldürdü. HDP'den yapılan ilk açıklamada, polisin saldırgana uzun süre müdahalede bulunmadığına vurgu yapıldı.

Açıklamada, Kobane davasının devam ettiği sırada yapılan bu saldırınıhn 'amacı ve mesajının' belli olduğu belirtildi. İktidarın bir süredir HDP'yi hedef gösterdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

'PROVOKATÖRLERİ YÖNLENDİREN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'DIR'

Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı.

Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi. Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığı'dır.