Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, 17 Haziran’da partisinin İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Saldırıyla ilgili yeterli soruşturmanın yürütülmediğini belirten Kemalbay, katil Onur Gencer’in nefret söylemlerinin bilinmesine rağmen 6 ay boyunca il binasının etrafında keşif yaptığını anımsattı.

Katil Gencer'in gözaltında olduğu sırada sanal medya hesaplarındaki paylaşımların silindiğini hatırlatan Kemalbay, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “İzmir katliamı, Türkiye tarihinde Vedat Aydın’dan Abdi İpekçi’ye, Uğur Mumcu’dan Hrant Dink ve Tahir Elçi’ye kadar yaşanan ve cezasız kalan onlarca katliamla benzerliği, öncekiler gibi cezasız kalacağı, ardındaki gerçeklerin örtbas edileceği yönünde kaygıları büyütmekte, ciddi soru işaretleri oluşturmaktadır."
 
Kemalbay, saldırı ve Poyraz’ın katledilmesiyle ilgili yürütülen soruşturmanın akıbetine ilişkin Soylu’ya yönelttiği sorular şöyle: 

* İzmir HDP İl binasına yapılacak saldırıya ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Milli İstihbarat Teşkilatı’na bildirilmiş herhangi bir ihbar ya da istihbarat bilgisi bulunmakta mıdır? 
 
* İzmir Emniyet Müdürlüğü defalarca keşif yaptığı belirtilen saldırgan katil hakkında daha öncesinden bilgi sahibi miydi?
 
* Katilin SADAT tarafından askeri eğitime maruz tutulduğu ve Suriye iç savaşına katıldığına dair basında günlerce yer alan iddialar araştırılmış mıdır?      
 
* Saldırının geçekleştiği HDP İl binası ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi arasında 2-3 dakikalık, İzmir Emniyet Müdürlüğü binası ile ise 3-5 dakikalık bir mesafede bulunmasına rağmen emniyetten donanımlı personelinin gelmesinin 30-40 dakikayı bulmasının gerekçesi nedir?  
 
* Katil Onur Gencer’in gözaltındayken telefonunu kullanması, sosyal medya hesabına girmesi ve gözaltında olduğu saatlerde bir gönderiyi ‘beğenmesi’, bir kısım paylaşımlarını silmesine yönelik olarak görevli kolluk güçleri hakkında herhangi bir idari yaptırım uygulanmış mıdır?
 
* Bir sosyal medya paylaşımında bile günlerce süren gözaltı uygulanırken, katilin 18 saat gibi kısa bir süre sonra adliyeye götürülüp tutuklanmasının gerekçesi nedir? 
 
* İçişleri Bakanı olarak Türkiye tarihinde ilk defa bir siyasi partiye yapılan ve Deniz Poyraz’ın katledilmesi ile sonuçlanan bu saldırıyı kınamama nedeniniz nedir? 

Kemalbay, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları sordu:
 

* Sağlık personeli arasından Suriye’ye görevlendirilen kişilerin tespitini İl Sağlık Müdürlükleri mi yapmaktadır? 
 
* Katil Onur Gencer kadrolu olduğu hastane dışında hangi kurumlarda geçici olarak görevlendirilmiştir? Bu kadar sık geçici görevlendirilmesi normal midir?
 
* Katilin Suriye’deki resmi görevi nedir ve ne kadar süreliğine görevlendirilmiştir?
 
* TSK envanterinde yer alan M16 tipi saldırı silahına görevlendirilmiş bir ‘sağlık çalışanının’ erişimi nasıl mümkün olmaktadır? 
 
* Katil Onur Gencer’in sağlık memuru olarak görevlendirildiği Suriye Minbiç’de sosyal medya hesaplarında paylaşmış olduğu kamuflajlı, silahlı, resmi plakalı fotoğrafları paylaşımları hakkında Bakanlığınızca yapılan herhangi bir işlem bulunmakta mıydı? 
 
* Katil Onur Gencer’in görev yaptığı Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde kaç gün işe gitmemiştir, işe gitmemesi nedeni ile tutulan tutanaklar süresi içinde işleme konulmuş mudur? 
 
* Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde ve katilin geçici olarak görevlendirildiği yerlerde inceleme ve araştırma yapmak üzere müfettiş görevlendirilmiş midir?
 
* Katil Onur Gencer’in bir hastaya bilinçli olarak yanlış tedavi uyguladığı iddiaları üzerine hakkında kurum içinde gereken yasal işlemler yapılmış mıdır?
 
* Sağlık personeli olan katil Onur Gencer’in sosyal medya hesaplarındaki ırkçı ve nefret söylemleri ile çeşitli marka silahlar ile çekilmiş fotoğrafları dolayısıyla hakkında bugüne kadar disiplin açısından bir soruşturma yürütülmüş müdür?”