Geçtiğimiz günlerde Erdoğan ile yeniden görüşmeye dair yeşil ışık yakarak 'İzmir HDP İl Binasında Deniz Poyraz'ın katledilmesini hem Erdoğan'a hem HDP'ye verilmiş bir mesaj' olarak yorumlayan HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, yine açıklamalarıyla dikkat çekti.

Katırcıoğlu, HDP ile Millet İttifakı'nın yakınlaşmasını engellemek isteyen görüntü vermeye devam ediyor. 

Halk TV'de yayınlanan Fatih Ertürk'ün programına konuk olan Erol Katırcıoğlu, HDP'nin terörle arasına mesafe koyması çağrılarına tepki gösterdi.

"Bir annenin çocuğuyla ilişkisi arasına biz nasıl mesafe koyabiliriz"

Katırcıoğlu'nun sözleri şöyle:

"Fatih bey Allah aşkınıza bir annenin çocuğuyla ilişkisi arasına biz nasıl mesafe koyabiliriz ki... Ne demek istiyorum şunu demek istiyorum; PKK bu toprakların insanlarından oluşuyor ve bizim seçmenlerimizin çocukları veya akarabaları dağa çıkmışlar ve PKK'yı kurmuşlar. Biz yapılan tarzı, özgürlük mücadelesi gibi oluşan bu tarzı şiddet kullanıldığı için kabul etmiyoruz ama şu gerçeği kabul etmemiz lazım. Bu insanlar niye dağa çıktılar. Bana soruyorlar niye mesafe koymuyorsunuz. Soru bu değil. Soru şu; PKK niye var... 

Sonunda gelinen yer evvelsi gün sayın Erdoğan'ın söylediği '2005'deyim' dediği yer, 'Kürt sorunu vardır ve ben bu sorunu çözeceğim' deme noktasına geldi Türkiye."

Havin Güngör