HDP'nin 22 kadın milletvekili, sürgün sevk edildiği Kandıra Hapishanesi'nde maruz kaldığı sistematik fiziksel ve cinsel işkenceden dolayı intihar eden ve hapishane idaresi tarafından ölüme sürüklenen Garibe Gezer hakkında Adalet Bakanı Gül'ün yanıtlaması için tek bir soru önergesi verdi. 

Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Hapishanesi'nden Kandıra 1 Nolu Hapishanesi'ne sürgün sevk edilen Garibe Gezer'in  maruz kaldığı sistematik fiziksel ve cinsel işkenceye ilişkin tepkiler sürüyor .

Kendisine uygulanan hukuksuzluklar karşısında "eylem yaptığı" gerekçesiyle işkence odası olarak bilinen "süngerli oda"ya götürülmek istenmesini reddeden Gezer, erkek ve kadın gardiyanlar tarafından darp edildi, boynuna postallarla basıldı, saçlarından yerlerde sürüldü. 

Gezer'in giydiği şalvar çıkarılarak erkeklerin bulunduğu bölümlerden yarı çıplak bir şekilde sürüklenerek geçirildi. Daha sonra tamamen izole bir alan olan 24 saat kameralarla izlenen "süngerli oda"ya atıldı, bu odada kendisine kadın gardiyanlar tarafından cinsel saldırıda bulunuldu. "Süngerli oda"nın süngerlerini sökmek isteyen Gezer'i gören gardiyanlar, hücrenin içerisine girdi ve darp etti. Burada baygınlık geçiren Gezer'in elleri arkadan kelepçelendi ve yaklaşık dört saat hücrede baygın bir şekilde tutuldu.

Maruz kaldığı cinsel saldırı ve şiddet yüzünden Gezer, aynı gece kendi çarşafı ile intihar etmek istedi. Çarşafın kopması sonucu yere düşen ve kafasını ağır bir şekilde yere çarpan Gezer, kafasında kanama olmasına rağmen müdahale edilmeyerek iki saate yakın bu şekilde bekletildi. 

Revire götürülen Gezer'e burada da kötü davranıldı, tedavisi yapılmadı. Yaşadığı travmatik olayların ardından Gezer yeniden tek kişilik hücreye konuldu. 7 Haziran günü Gezer hücresini yakmak istedi bunun üzerine yeniden "süngerli oda"ya atıldı. 

HDP'NİN 22 KADIN MİLLETVEKİLİNDEN SORU ÖNERGESİ
Garibe Gezer'in maruz kaldığı işkencelere yönelik tepkiler sürüyor. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 22 kadın milletvekili, Gezer'in maruz kaldığı sistematik fiziksel ve cinsel işkenceyi yanıtlaması üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e tek soru önergesi verdi.

Milletvekilleri şu soruları yöneltti: 
▪ Cinsel saldırı da dahil olmak üzere Garibe Gezer'e uygulanan şiddet Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?
▪ Garibe Gezer'in üç kişilik hücreye geçme talebinin ret gerekçesi nedir?
▪ Garibe Gezer'e şiddet uygulayan cezaevi personelleri hakkında başlatılmış bir soruşturma mevcut mudur? Mevcut ise kaç kişi hakkında hangi suçlamalar ile açılmıştır bu soruşturmalar? Değil ise neden hala açılmış bir soruşturma bulunmamaktadır?
▪ Savcılık, Ceza İnfaz Kurumu'nda yaşanan şiddet beyanlarına dair neden harekete geçmemektedir?
▪ Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli olan sağlık çalışanlarının Gezer'e revir sırasında kötü davrandığı ve tedavi uygulanmadığı iddiaları doğru mudur? Görevli çalışanlar hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?
▪ Garibe Gezer'in mektuplarının kimilerinin gönderilmediği, kimilerinin sansürlendiği doğru mudur?
▪ Garibe Gezer'in yaşadıklarını ailesine anlatması sonucu hücre cezası almasının ve hakkında disiplin soruşturması başlatılmasının hukuki dayanağı nedir?
▪ Garibe Gezer'in gördüğü ağır şiddet ve yaşadığı travmatik süreç göz önüne alınarak üç kişilik odalara geçişinin sağlanması için adım atılacak mıdır?
▪ 'Süngerli oda' olarak tabir edilen odalar hangi hukuki dayanak ile ceza yöntemi  olarak kullanılmaktadır? Türkiye'de hangi cezaevinde ve toplamda kaç tane bu 'süngerli oda'lardan vardır?
▪ Çıplak arama ve bunun sonucu olarak cinsel saldırı cezaevlerinde uygulanmaya devam etmekte midir? Bu uygulamanın sonlandırılması için adım atılacak mıdır?