İsveç Büyükelçiliği konutunda gerçekleşen görüşmeye Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın yanı sıra HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüleri Feleknas Uca ve Hişyar Özsoy eşlik etti. 

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan bilgilendirmede, Türkiye’nin Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Kafkasya’daki askeri ve politik gelişmelerdeki rolü ile AB-Türkiye ilişkileri gibi dış politika konuları, bölgesel bir karakter kazanan Kürt meselesinin barışçıl çözümü, HDP başta olmak üzere demokratik muhalefete ve sivil topluma yönelik saldırılar, hukuk devleti ve insan hakları ihlalleri gibi konularda fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, mevkidaşı Çavuşoğlu’na Türkiye’den Kuzey ve Doğu Suriye’den çekilmesi gerektiğini ifade etmiş ve Çavışuğlu’ndan sert bir yanıt almıştı. Bunun üzerine Ann Linde, "Umarım Türkiye'deki herkes tıpkı sizin gibi görüşlerini açıkça ve samimi bir şekilde ifade etme özgürlüğüne sahip olur" diyerek Türkiye’de ifade özgürlüğü sorununa değinmişti.