Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gazetecilere ve siyasetçilere yönelik tehditlerine karşı yaptığı açıklamada, "MHP Genel Başkanı son açıklamasıyla açıkça suç işlemiştir" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, başta Gelecek Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Selçuk Özdağ ve O'nunla ile röportaj yapan Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ile KRT Tv programcısı, Ülkü Ocakları eski Başkanı Avukat Afşin Hatipoğlu'na saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından, "MHP; sokağı bilir, hasmı bilir, haini bilir, tuzak ve tertipleri bilir ve tanır. Ancak Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i tarafı olmadığı saldırılarla ilişkilendirmeye ve yargılamaya cüret etmek terörizmin lügatinden beslenenlerin harcıdır. Aynı zamanda bühtandır, komplodur" dedi.

Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen Karar gazetesine yönelik ilk kez doğrudan isim bildirdi.  Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Taha Akyol'a, "MHP'yi hafife almayın" diye seslendi.

BU AÇIKLAMALAR FELAKETLERE DAVETİYEDİR

Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel'in açıklaması şu şekilde:

Cumhur ittifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada gazeteciler Yıldıray Oğur, Elif Çakır ve Taha Akyol'u açıkça tehdit etmiş ve hedef göstermiştir.

Özellikle son dönemlerde Türkiye’de basın özgürlüğü üzerindeki baskı ve saldırılar korkunç boyutlara varmıştır. Basın emekçileri gözaltı, tutuklama ve işsiz bırakılma gibi tehditlerle yüz yüze bırakılmıştır. Yurttaşların en temel haklarından biri olan haber alma özgürlüğü bu sayede tamamıyla ortadan kaldırılmak istenmektedir. Devlet Bahçeli’nin ve MHP’li yöneticilerin açıktan yaptığı tehdit ve hedef göstermeler sokak ortasında gazeteci ve siyasetçilere dönük toplu linçlere dönüşmektedir. MHP Genel Başkanı yaptığı bu son açıklamasıyla açıkça suç işlemiştir. İnsanların can güvenliğinin ciddi anlamda risk altında olduğu Türkiye’de bu tarz açıklamalar sonuçları çok daha ağır toplumsal felaketlere davetiye çıkarmaktadır.

Faşizm, tarihi boyunca hakikati karartmak için bütün söylemini yalan ve çarpıtma üzerine kurmuştur. Bu zihniyetin öncelikle aydınları ve basın özgürlüğünü hedef alması tesadüf değildir. Basın özgürlüğünü tehdit eden bu utanç verici açıklamaları kabul etmiyor ve açıklamanın sahibini en sert biçimde kınıyoruz.