SELÇUK ARSLAN / MUĞLA

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 23 Şubat’ta yapılacak 4. olağan kongresine hazırlanıyor. Kongre öncesi adaylık süreci de devam ediyor. Eski Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan'dan sonra ikinci adaylık baş vurusu da İzmir'den geldi. İzmir'de oturan ve yerel seçimlerde HDP'den Ağrı Belediye Başkan Adayı olan Yılmaz Üzeyiroğlu eş genel başkanlık için başvurusunu yaptı. Başvuru sonrası kısa bir açıklama yapan Üzeyiroğlu, " Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan adaylığı başvurumuzu İzmir il başkanlığımızda yaptık. Başvurunun partimiz, ülkemiz ve halkımız için hayırlı olsun. Ülkemiz ve milletimiz üretmeye devam edeceğim. Demokrasi kazanacak" ifadelerini kullandı.

Aralarında önceki dönem eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu çok sayıda milletvekili ile belediye başkanının cezaevinde olduğu ve belediyelerine atanan kayyumlar nedeniyle zorlu bir siyasi süreçten geçen HDP, kongreyle birlikte “yeni bir demokratik siyaset tarzını’ ortaya koymayı hedefliyor. ‘Türkiye Partisi’ vurgusunun yeniden yapılacağı kongrede HDP, ‘demokrasi ittifakını’ da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Buldan ve Temelli’nin yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken HDP eski Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, 23 Şubat’ta yapılacak 4. Olağan Büyük Kongrede eş genel başkan adayı olduğunu açıklamıştı.