Toplumsal Haber Merkezi

Hayvanlara karşı işlenen suçlar cezasız kalıyor. Cezasızlık, daha büyük suçlar işlenmesini, katliamlar yapılmasını ve hatta bu katliamların doğrudan katiller tarafından hiç çekinmeden sosyal medyada paylaşılmasını sağlıyor. Yıllardır beklenen hayvanları koruma yasalarında hiçbir adım atılmayınca da katiller yere tükürme cezasından bile daha düşük para cezalarına çarptırılıyor. Bu katillerden biri de Adana'da yaşayan ve medyumluk yaptığını söyleyen Yusuf Yüksek isimli şahıs...

Türkiye'nin bilinen hayvan koruma kuruluşlarından Sohayko Derneği, bu şahsın 'ayin yaptığı' görüntüleri paylaştı. Bu görüntülere göre, Yusuf Yüksek Adana'da olduğu iddia edilen bir ormanlık alanda, cinler alemine adadığını söylediği bir tavuğun boğazını kesip ateşe attı.

"El Cinnia paranormal olaylar" isimli dışarıya kapalı bir Facebook sayfasında medyumluk yaptığını söyleyen Yusuf Yüksek'in paylaştığı görüntüler tepkilere neden oldu. Yüksek söz konusu videoda “Cinler aleminin en çok sevdiği gece sessiz bir saatte ormanda verilen adaklardır. Ben adağımı verdim, sizler için bahşediyorum” dedikten sonra tavuğu, yaktığı ateşe attı.

'CEZASI YOK' DİYEREK DALGA GEÇTİ
Yüksek'in Hayvanları Koruma Kanunu'nu da gayet iyi bildiği tepkilerden sonra yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Bu açıklamasında Yusuf Yüksek, yaptığının suç değil kabahat olduğunu vurgularken karşılığının da idari para cezası olduğunu söyledi ve "bilin istedim" diyerek dalga geçti.

Yüksek söz konusu grubunda yaptığı paylaşımda, “Hayvanları Koruma Kanunu’nun 28. Maddesinin (f) bendine göre, 9. Maddede ve yönetmeliklerinde belirtilen hususlara uymayanlara hayvan başına 300 Türk Lirası, yetkisi olmadığı halde hayvan deneyi yapanlara 1200 Türk Lirası idari para cezası verilmektedir. Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılan yasaklamalar suç niteliği taşımamaktadır. Bu nedenle, belirlenen usullere uygun olmadan hayvan deneyi yapan kişiler suç değil, kabahat işlemiş olurlar. Kabahatlerin karşılığı olan yaptırım ise hapis cezası veya adli para cezası değil, idari para cezasıdır. Bilin istedim” ifadelerini kullandı.

(Editörün notu: Görüntüler rahatsız edicidir, o nedenle paylaşmıyoruz.)