Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in Hakların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması talebiyle hazırladığı ve Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu iddianamede, “beş yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamayacaklarına” karar verilmesi istenen 687 kişinin arasında dikkati çekici isimler yer alıyor. 687 kişiden biri de Çiğdem Atalay.

Hayatı boyunca Türkiye İşçi Partisi üyesi ve yöneticisi olarak Amasya’da siyaset yapan Çiğdem Atalay, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015’te yapılan milletvekilliği genel seçiminde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Amasya birinci sıra milletvekili adayı olmuştu.

Kanser tedavisi gören Atalay, 17 Kasım 2018’de hayatını kaybetmişti. Atalay’ın ismi, “Beş yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamaması” için HDP’nin kapatılması davasına dair iddianameye eklendi.

NACİYE ÇİĞDEM ATALAY KİMDİR?
Naciye Çğdem Atalay, 1960 yılında Sinop’ta doğdu. 1976 yılında Türkiye İşçi Partisi’nde siyasi mücadele ile tanıştı. Amasya merkez ilçe sekreterliği görevlerinde bulundu.

Atalay, Amasya Eğitim Enstitüsü’nden mezuniyetinin akabinde 1979 yılında sınıf öğretmeni olarak Amasya’da göreve başladı. Eğitim-Sen Kadın Komisyonu’nda üye, şube yönetiminde kadın sekreteri olarak çalıştı.

Atalay, 2015 yılında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amasya 1’inci sıra milletvekili adayı oldu. Atalay 2006 yılında öğretmenlikten emekli olmuştu.