Toplumsal Haber Merkezi

03.45 - Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'de Suriye ordusu güçleri tarafından TSK unsurlarına düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı dördüncü açıklamada, “Bugün İdlib'te TSK mensuplarına karşı yapılan saldırı sonucu 29 Mehmetçiğimiz şehit oldu, diye paylaşmıştık. Ağır yaralılarımızın olduğunu ifade etmiştik. Ağır yaralı olan askerlerimizden 4 tane Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. Hava saldırı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Diğer yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Şu an itibariyle 32 yaralımız var ve bu yaralı askerlerimizin hiçbirinin hayati tehlikesinin olmadığını söyleyebilirim.Bu yaralılarımızın bütün tedavileri sağlık personelimiz tarafından yerine getirilmektedir" ifadelerini kullandı.


Hatay Valisi Rahmi Doğan, Suriye'nin İdlib şehrinde düzenlenen hava saldırısında 33 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Doğan'ın açıklamasına göre, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 7 asker, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Vali Rahmi Doğan'ın açıklamasına göre 32 asker de tedavi altında.

Doğan açıklamasında şunları söyledi:

İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 29 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Yaralılarımızla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Hastanelerde yaralılar için herhangi bir kan ihtiyacına yoktur.

SARAY'DA ACİL TOPLANTI
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beştepe’de acil toplantı yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kurmaylarıyla değerlendirme yapmak üzere parti genel merkezine geçti.

Alınan bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı'nda bölgeden gelen ilk bilgiler konusunda değerlendirme yapıldı. Bakanlıkta yapılan değerlendirmenin ardından Erdoğan, Saray'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan, kuvvet komutanları ve güvenlik bürokrasisiyle acil toplantı yaptı ancak toplantıyla ilgili de henüz bir açıklama yapılmadı. 

CHP HATAY'A GİDİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aynı saatlerde yansıyan bilgileri değerlendirmek üzere parti genel merkezine geçti ve partideki kurmaylarıyla değerlendirme toplantısına başladı. CHP'li milletvekillerinden Serkan Topal, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur ve Suzan Şahin'in de saat 23.45 uçağıyla Hatay'a hareket ettiği öğrenildi.

İLGİLİ - Cihatçılar, Türk askerine yapılan hava saldırısının görüntülerini paylaştı

ÇAVUŞOĞLU NATO'YLA GÖRÜŞTÜ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Stoltenberg, 11 Şubat'ta Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada "İdlib'deki saldırıları kınıyor, Esed rejimi ve Rusya'ya acilen saldırıları durdurma çağrısında bulunuyorum" demişti.

Suriye sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çok sayıda yaralı getirildi. Hastanelerin çevresinde güvenlik kordonu oluşturulurken, yurttaşlar da hastane çevresinde toplandı. Hatay'dan gelen fotoğraflarda hastanelerdeki teyakkuz hali net biçimde görüldü. Kayıplar konusunda aynı saatlerde sosyal medyaya çok sayıda iddia yansıdı.