Hatay Valiliği, Suriye’ye bağlı Afrin kenti ile Hatay’ın Hassa İlçesi arasına köprü ve yol yapımı için ihaleye çıktı. Ayrıca, sadece bu yıl birçok kamu kurumu Suriye’nin Rasulayn ve Tel Abyad kentlerine de milyonlarca lira harcadı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Hatay Valiliği 22 Temmuz tarihinde “Hatay’ın Hassa ilçesi ile Afrin’e bağlı Racu Bölgesi arasında bağlantı yolu ve köprü yapım için ihale düzenledi. İhaleye ilişkin “Teklif değerlendirme aşamasının tamamlandığı” açıklanırken ihale sonucuna ilişkin bir bilgi paylaşılmadı. Ayrıca yol ve köprü inşaatının sözleşme imzalandıktan sonra 90 gün içinde tamamlanacağı da ifade edildi.

RASULAYN VE TELABYAD’DA BİNA TADİLATI
Urfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 16 Temmuz’da “Barış Pınarı Harekatı Kapsamında Suriye Görev Gücü Bölgesinde Bulunan Suriye\ Rasulayn Şehrindeki Tarım ve Hayvancılık Hizmet Binasının Bakım Onarımı” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyle birlikte kamunun kasasından tam 737 bin TL harcandı.

Müdürlük, 27 Temmuz tarihinde de Suriye’nin Telabyad şehrindeki bir binanın tadilatı için binlerce liralık ihale düzenledi. “Barış Pınarı Harekatı Kapsamında Suriye Görev Gücü Bölgesinde Bulunan Suriye\ Tel Abyad Şehrindeki Tarım ve Hayvancılık Hizmet Binasının Bakım Onarımı” adı altında düzenlenen ihaleyle tam 638 bin TL harcandı.

İL MÜDÜRLÜĞÜ DE İHALE DÜZENLEDİ
Urfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de Suriye için milyonlarca liralık ihaleler düzenledi. 21 Ağustos tarihinde “Suriyenin Tel Abyad İlçesinde Bir Adet Sentetik Saha, İdari Bina, Basket Sahası, Soyunma Odası ve Tribün İşi İle Bir Adet Gençlik Merkezi Yapımı İşi” adı altında düzenlenen ihaleyle 2 milyon 222 bin TL harcandı.

Yine 21 Ağustos tarihinde, “Suriye’nin Rasulayn İlçesinde Bir Adet Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, Soyunma Odası ve Tribün Yapımı İle bir Adet Gençlik Merkezi, Açık Alan Basketbol Sahası ve İki Adet Havuzun Bakım Onarım İşi” adı altında bir ihale düzenlendi. İhaleyle birlikte Urfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kasasından tam 3 milyon 167 bin TL harcandı.