Toplumsal Haber Merkezi

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde çatışma ve ardından da bir patlama yaşandı. Hatay Valisi, bir teröristile çatışılırken patlamanın olduğunu açıkladı. 

İlerleyen dakikalarda Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı yeni açıklamada "Sabah 11 sıralarında teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu. İskenderun'a inen iki terörist güvenlik birimlerimizin sıkıştırması sonucu kaçmayı tercih eden teröristlerdir.  Kaçarken bir terörist kendini patlattı. Bir terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

"Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır" diyen Vali Doğan "Birkaç hafif yaralımız var" ifadelerini kullandı.

Fark edilen canlı bombanın polisle çatıştığı, ardından da bombanın infilak ettiği ilk dakikalarda gelen iddialar arasındaydı. Bu iddiaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı. Görüntüde önce silah sesleri duyuluyor, ardından da büyük bir patlama yaşanıyor...

O görüntüler şöyle:

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI HAFİF YARALI
Edinilen bilgilere göre, İskenderun ilçesinde polis ekipleri alınan istihbari bilgiler üzerine bir otomobili takibe aldı. Otomobilde bulunan iki kişiyle polis ekipleri arasında sıcak çatışma yaşandı.

Çatışma sırasında araçta patlama meydana gelirken, İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı hafif yaralandı.

İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay İskenderun'da meydana gelen patlama sonrası ilk açıklamayı yaptı.

Doğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir.

Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir.