Hatay'ın Samandağ ilçesinde iddiaya göre Suriyelilerin hakareti ile başlayan öfke bir anda büyüyerek 4 saat süren bir gerilime sebep oldu. Polis, mahalleliyi sakinleştirmek için 4 saat uğraştı. Saat 19.00'da başlayan olaylar, saat 23.00 itibariyle kontrol altına alındı.

Geride bıraktığımız cumartesi akşamı, Hatay'ın Samandağ ilçesinde Suriyelilerin, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki halka hakaret etmesi sonucu başlayan olaylar gerilimi yükseltti. Polisin 4 saatte sakinleştirdiği olaylarda, söz konusu Suriyelilerin ilçeye girişine izin verilmeyeceği taahhüt edildi.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, "Samandağ’da yaşanan olay saat 19:00 gibi başlayıp emniyet tarafından 23:00 gibi yani 4 saat içinde ancak kontrol altında alınmış! 81 ilimizde yerleştirilen Suriyeliler ve kaçak Afganlar vs için birisi düğmeye basarsa nasıl kontrol altına alınacak? Kendimizi nasıl koruyacağız??" diye sorarken o olayların yaşandığı mahallenin muhtarı herkesi uyardı.

Denetim mekanizması da vatandaşta!

Hatay Samandağ'da Suriyelilerle yaşanan ve emniyetin 4 saatte kontrol altına alabildiği olayın ardından olayın geçtiği mahallenin muhtarı "Suriyelilere ev verirken kimliklerine bakın. Göç İdaresinden ikamet izinleri var mı kontrol edin." uyarısında bulundu.

Havin Güngör