Modacı Barbaros Şansal, 2017 yılındaki bir Twitter paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla önceki gün İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

Erdoğan’ın şikayeti üzerine “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama” suçlamasıyla üç ay 22 gün hapis cezasına çarptırılan Şansal, Kronos’tan Hicran Aygün'e konuştu. Şansal, kendisine verilen cezaya ilişkin olarak, “Yatarım yok, çekinecek bir şey de yok” dedi. 

Daha önce “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” gerekçesiyle 2 ay cezaevinde hücrede tutuklu bulunan Şansal, İstinaf’ın ‘benzer’ bir suç kategorisine sokup mahkemenin verdiği kararı onarsa tavrınız ne olur” sorusuna “Devlet, beni haksız yere tuttuğu 56 güne sayar. Hakkımda gözaltı kararı bile olmadığı halde resmen adam kaçırarak, linç ederek yatırdıkları hücre cezasına sayın derim. Hücrede bir gün 10 sayılıyor. Hatta ben bu devletten 560 gün alacaklıyım. Bu devlet bana pardon bile demedi” diye konuştu.

'BENİM ADIM HAYRÜNİSA GÜL DEĞİL'
İstinaftan olumsuz bir karar çıkması halinde Anayasa Mahkemesi’ne güvenip güvenmediğine ilişkin olarak da “Önce süründürüyorlar, linç ediyorlar, hapse atıyorlar daha sonra AYM durumu düzeltiyor. Aynı HDP’lilerin, Enis Berberoğlu’nun ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kararında olduğu gibi…” ifadelerini kullandı.

 “Haksız yere hapis yattığına ilişkin iddiasıyla ilgili herhangi bir şikayette bulunmadığını da söyleyen Modacı Şansal, “Ben ülkemi hiçbir yere şikayet etmem. Benim adım Hayrünisa Gül değil” açıklamasında bulundu.