Sedet Peker dün 8. videsounu yayınladı. Mafya lideri, yine önemli iddialar attığı videosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyuruda bulunarak, "Bir dahaki videoda baş başa konuşacağız Tayyip abi" dedi. 

Mafya lideri Sedat Peker'in videolarıyla ilgili halkın nabzını yoklayan Avrasya Araştırma'nın yaptığı ankete göre "halkın yüzde 75'i Peker'in iddialarına" inanıyor. Katıldığı bir televiyon programında yapılan anketle ilgili açıklamalarda bulunan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 23-28 Mayıs tarihleri arasını kapsayan araştırmanın, 27 il ve ilçede 2 bin 480 kişiyle yüz yüze mülakat yöntemiyle yapıldığını söyledi. Katılımcılar 'Cumhur İttifakı', 'Muhalefet Seçmeni' olarak ikiye ayrıldı ve cevapların ortalamaları da verildi.  "Sedat Peker'in videolarını izlediniz mi?" şeklindeki soruya Cumhur İttifakı'na oy veren seçmenlerin yüzde 35,2'si "Evet, tamamını izledim" yüzde 40.1'i ise "evet, bazılarını izledim" cevabı verdi. Muhalefet seçmeninin yüzde 38.9'u videoların tamamını izlediğini belirtirken, yüzde 50.9'u bazılarını izlediğini kaydetti.     

MUHALEFET SEÇMENİ: YÖNETİCİLER İSTİFA ETMELİ
"Sedat Peker'in anlattıklarının gerçek olduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna Cumhur İttifakı seçmeninin yüzde 22.5'i "Hepsine inanıyorum" cevabını verirken bu oran muhalefet seçmeninde yüzde 78.2'i buldu. Cumhur İttifakı seçmeninin yüzde 23.7'si ise "Birçoğuna inanıyorum" derken, bu oran muhalefette yüzde 8.6 oldu. Özkiraz bu sonucu, "Seçmenlerin yüzde 75'i Sedat Peker'in iddialarına inanıyor" şeklinde yorumladı.     

"Sedat Peker'in videolarında adı geçen siyasetçi ve yöneticiler istifa etmeli mi?" sorusuna muhalefet seçmeninin yüzde 70.9'u "evet" derken, yüzde 25.6'sı "Evet, aklanana kadar görevden ayrılmalılar" yönünde görüş bildirdi. 
Cumhur İttifakı seçmeninin ise yüzde 15.6'sı "Suçlu olduklarını düşünüyorum, evet istifa etmeliler", yüzde 21.3'ü "Evet, aklanana kadar görevden ayrılmalılar" düşüncesinde olduğunu kaydetti.