Toplumsal Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü Eskişehir’de 18 kızıl geyiğin katledilmesi için ihaleye çıkıyor.

20 Temmuz’da yapılacak ihaleye katılmak isteyenler, ihale dokümanı bedeli olan 100 lirayı Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Eskişehir Şubesi Döner Sermaye İşletmesinin hesabına yatırarak temin edebilecek. 6 farklı yerde bulunan 18 geyik için toplamda 513 bin lira muhammen bedel biçildi.

Dumluca Devlet Avlağında 4 geyik için 118 bin, Kızılbörüklü ve Ömerköy Devlet Avlaklarında 3 geyik için 90 bin 500, Ömerköy Devlet Avlağında 2 geyik için 69 bin, Ağaçhisar Devlet Avlağında 2 geyik için 56 bin, Kalabak Devlet Avlağında 4 geyik için 94 bin, Ağaçhisar, Kalabak ve Sultaniye Devlet Avlaklarında 3 geyik 85 bin 500 lira av bedeli belirlendi.

HALK BURSA VE TUNCELİ'DE İZİN VERMEMİŞTİ
Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yaşları ilerlediği gerekçesi ile 2 geyik ihale yoluyla avlanmaları için satışa çıkarılmış ancak doğa koruma dernekleri ve hayvan severler harekete geçmişti.

Temmuz ayında da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tunceli'de dağ keçilerinin avlanabilmesi için açtığı ihale tepkilerin ardından iptal edildi.

İhalenin iptali için açılan davada, Bursa 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurarak geyiklerin ihaleye çıkarılmasına engel olmuştu. Eskişehir'deki hayvanseverler de geyiklerin vurulmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.