Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere verdiği röportajda artan koronavirüs vaka sayıları ile ilgili halkı suçlamış ve "Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi" demişti. Halkımız şimdi Erdoğan'dan özür diliyor; ölüm tehlikesine rağmen işe gitmek zorunda kaldıkları için, bunu yaparken de toplu taşıma kullandıkları için, pandemiden kâr etmek için yırtınan patronların "çalışın yoksa kovarım" tehditlerine boyun eğmek zorunda kaldıkları için...

Erdoğan açıklamasında şöyle demişti:

Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız. O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda.

Erdoğan’ın bu açıklaması tepki çekti ve sosyal medyada #halkımızözürdiliyor eylemi başlatıldı. Etiket sosyal medyada gündeme oturdu ve kısa sürede Türkiye listesinin zirvesine yükseldi.