CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yeni yıl mesajı yayınladı. Torun, mesajında AKP iktidarına yüklenerek, Libya’ya asker göndermenin ve Türk askerini savaşa sokmanın hiçbir yararı olmayacağını kaydetti.

Saray rejiminin ülkedeki ekonomik krizi örtbas etmek için gündemi değiştirdiğini belirten Torun, “Saray rejimi ülkedeki ekonomik ve demokratik krizi örtbas etmek için sürekli gündemi değiştiriyor. Bir facia projesi olan Kanal İstanbul, hayali yerli otomobil halkı daha fazla oyalayamayacak. Libya’ya asker göndermenin, askerimizi savaşa sokmanın da ne ülkemize ne bölge barışına bir yararı var. Halk ekonomik krize çözüm istiyor, bölgemizde ve dünyada barıştan yana” ifadelerini kullandı.

'CHP VARSA ÇARE VARDIR'
2020 yılında kimsenin umutsuzluğa kapılmamasını istediğini belirten Torun, "CHP varsa çare vardır. CHP, 31 Mart’tan bu yana bunu her kesime çok iyi biçimde göstermiştir” şeklinde konuştu.

Torun, ayrıca şeffaf, halktan yana, kamu kaynaklarını verimli kullanan, halkın dertlerine derman olan iktidar anlayışına sahip olduklarını belirterek, şunları söyledi:

CHP'yi destekleyenler de, muhalif olanlar da makul bir anlayış ile istişare kültürüne dayanan bir tutum içinde. Bu tutum iktidar olacaktır ve ülkede demokrasiyi yeniden kuracağız, ekonomiyi tekrar canlandıracağız.