Halk TV'nin Muğla'ya bağlı İçmeler ilçesinde gerçekleştirdiği canlı yayın, bir grup tarafından basıldı.

Halk TV'de yayınlanan Açıkça adlı program İsmail Saymaz'ın konuştuğu anlarda 5-6 kişilik bir grup tarafından basıldı.

Sunucu Gökmen Karadağ, 'Biz konuşmak istiyoruz' diyerek programa müdahale eden grubu engellemek için direkt reklama bağlandı.

Uzun bir reklam arasının ardından yaşananları Gökmen Karadağ anlattı.

Karadağ, reklam esnasında ortamın gerildiğini 5 kişilik bu grubun şiddet kullanarak müdahale etmeye çalıştığını ifade etti.

Programın konuğu olan Eski Askeri Hakim Salim Şen, bu grubun öfkeli ve saldırgan bir üslupla, programı sabote etmek ve susturmak niyetiyle geldiklerini söyledi.

Şen, emniyeti aramış olmalarına rağmen "Hangi kanal yayın yapıyordu" diye sorulduğunu ve hala emniyetten gelen birilerinin olmadığını söyledi. Şen, "umarım kanala göre kaanat takınılmıyordur" dedi.

Programın daimi yorumcularından Gazeteci İsmail Saymaz, "kim olduklarını söylemediler ama muhtemelen AKP taraftarları" yorumunda bulundu.

Saymaz, "bunu uçakları kaldırmayan bakana yapabilirler miydi?" diye sordu.

Saymaz "biz yıllardır konuşuyoruz, korksaydık yıllardır konuşmazdık, ülkenin her yerine gitmezdik. Eğer iş inada binerse Allahın kulu kıpırdatamaz, sabaha kadar burda yayında oluruz" dedi.

Saymaz "yayını basacak cesaretleri varsa haklarını savunacak cesareti de göstersinler" dedi.

ATATÜRK ORADA BU BAYRAK BURADAYKEN BİZ BURADAN GİTMEYİZ

Saymaz, insanların kendileri için toplanmaya başladığını söyleyerek "bu bayrak burada, Atatürk burada olduğu sürece feriştahı gelse bizi korkutamaz, buradayız" dedi.

İşte saldırı anları:

Halk TV 'yi basan Sertan Yüce adlı şahsın fotoğrafları ise yine şaşırtmadı. Yüce'nin Mehmet Ağar ile fotoğrafı çıktı.

SERTAN YÜCE GÖZALTINA ALINDI BİLGİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, programa bağlanarak söz konusu şahsın gözaltına alındığı yönünde bilgi aldığını söyledi.

Öztunç, daha sonra emniyet müdürü ve kaymakam ile görüşerek 5 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Programın konuğu CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise grubun içinde iri yarı bir şahsın çöpün içinden soda şişesi alarak kendilerine saldırmak istediğini söyledi. Erbay, onların da gözaltına alınması gerektiğini ifade etti.