Toplumsal Haber Merkezi

Dersim, Adana, Mersin, İzmir, Ankara, Bursa, İzmit ve İstanbul’da basın açıklaması düzenleyen Dersim Dernekleri Federasyonu; devlet destekli tarikat, cemaat ve derneklerin Dersim’deki faaliyetlerine karşı “Tarikat örgütlenmelerine boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde yapılan basın toplantısında konuşan DEDEF Genel Başkan Yardımcısı Hasan Güzel, Munzur Üniversitesi'ndeki gerici yapılanmalara dikkat çekti.

Dernek ve vakıf maskesi altında örgütlenen tarikatların faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Güzel, “Bilimin ve aydınlanmanın merkezi olması gereken Munzur Üniversitesi, bu gerici cemaat ve tarikatların cirit attığı ve kadro kaptığı bir çiftlik haline gelmiş durumda. Üniversite uzantılı kentteki cemaatler aynı zamanda birbirini beslemekte ve kollamaktadır. Bu durum asla kabul edilemez” dedi.

Dersim'de halkının bu gerici yapılanmalara susmayacağını ve boyun eğmeyeceğini belirten Güzel, “Kentteki ve üniversitedeki bu gerici yapılanmaların, kendi çıkarları için toplumu nasıl ateş çemberi içine attıklarını görmediğimizi ve bu duruma sessiz kalacağımızı zannetmesinler. Dersim’de devlet destekli cemaat ve tarikat örgütlenmeleri bir an önce durdurulsun” ifadelerini kullandı.

Dersim'in Komünist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da konuya ilişkin dün sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. #dersimdetarikatistemiyoruz istemiyoruz etiketiyle açıklamada bulunan Maçoğlu, "Dersim yüzünü aydınlığa dönen, bilime yaslanan bir anlayışı savunur. Bu anlayışla halkımız, ilimizde dernek adı altında faaliyet yürüten tarikat, cemaat vb. unsurların bu topraklarda büyümesine izin vermeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.