Yargıçlar Sendikası Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminaoğlu, Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ın görevden alınmasına tepki gösterdi.

Eminağaoğlu yaptığı açıklamada “Yaşam hakkının ve hukukun üstünlüğünün savunulması, yargıcın da, başkanı olduğu sendikanın da görevidir. Hukuk herkes içindir. Ortada kesinleşmiş bir suçlama da yoktur. Savunulan terör değil, hukukun üstünlüğü, yaşam hakkıdır. Yaşam hakkı, suçlu veya suçsuz herkesin hakkıdır” dedi.

İLGİLİ - 'İbrahim Gökçek yaşasın' diyen hakim görevden alındı

Ölüm cezasının yaşam hakkı nedeniyle kaldırıldığını belirten Eminağaoğlu “Cumhur ittifakının yargı (HSK), basın ve siyaset kolu bilmelidir ki, o zaman Öcalan hakkında verilmiş ölüm cezasının infazı sürecinde bu cezanın kaldırılması için oy veren MHP'lilerin bile cezalandırılması gündeme gelecektir. Soruşturma ve açığa alma işlemi çok ilkel bir uygulamadır” dedi.

İLGİLİ - Bir soruşturma daha: Yandaşlar servis etti, hakimin öyle haberi oldu

Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’a yapılan işlem ve uygulamaların “FETÖ’cü anlayışın devamı niteliğinde” olduğunu belirten Eminağaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizde yargıçlar ilk kez 2006 yılında YARSAV adı altında örgütlendiğinde, 2009 yılındaki YARSAV genel kurulunda doğrudan Gülen'in ABD'den talimatı nedeniyle YARSAV Başkanlığından indirildiğim, bugün FETÖ yargılamalarında ortaya çıkmıştır. Akabinde FETÖ’cü HSYK tarafından hakkımda ceza uygulanmış, YARSAV da 15 Temmuz sürecinde FETÖ bahanesi ile kapatılmıştır.

Sonraki süreçte Yargıçlar Sendikası kurucu başkanı olarak önce bana, daha sonra benden sonra başkan olan meslektaşım Mustafa Karadağ'a çeşitli yaptırımlar uygulanmıştır. Şimdi Yargıçlar Sendikası Başkanı olan Ayşe Sarısu Pehlivan'a yapılan işlemler, önceki uygulamalar ve FETÖ’cü anlayışın devamı niteliğindedir. Barolara yönelik geçmişte FETÖ’cülerin yapmak istediği müdahalenin bugün gündeme taşınmasının, yargıç ve savcıların örgütü yönünden de gündeme taşınmasıdır.

HSK, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'le ilgili paylaşımı nedeniyle hakkında inceleme başlattığı hakim Ayşe Sarısu Pehlivan'ı görevden uzaklaştırmıştı.