Organize suç örgütü elebaşı Sedat PekerYouTube’daki video serisinin dün yayınlanan 9’uncu bölümünde 5 konunun içinde de Habertürk ekran yüzü Veyis Ateş’ten bahsetti.

Sedat Peker'in Veyis Ateş'e farklı başlıklarda birçok kez değinmesi, Twitter'da gündem oldu. Tüm bu gelişmeler olurken hem Ateş’in hem de çalıştığı kanal Habertürk TV’nin yaşananları görmezden gelmesi büyük tepki çekti.
 
İddialara göre Habertürk Veyis Ateş’i programlarına çıkartmama kararı aldı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken Habertürk'ün tepkiler üzerine böyle bir karar aldığı ifade edildi. 

Medyakoridoru'nun kanal kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Veyis Ateş'in yerine Habertürk'ün bugünkü akşam haberlerini, kanalın bir diğer ekran yüzü Ceren Bektaş Atuk sunacak.

Sedat Peker'in Veyis Ateş'ten bahsettiği 5 konu şöyle:

KONU 1: PARAMOUNT OTEL KADROSU
Sedat Peker, dünkü videosunda Sezgin Baran Korkmaz’ın yurtdışında çıkışıyla ilgili iddiaları anlattı ve Bodrum’da Korkmaz’a ait lüks Paramount otelde hakim, savcı, emniyet müdürü ve gazetecilerin kaldığını ileri sürdü. Burada hem Rasim Ozan Kütahyalı’dan hem de Veyis Ateş’ten bahsetti. Lüks otelde ücretsiz kalanlara 'Paramount Kadrosu' diyen suç örgütü lideri Sedat Peker, Veyis Ateş için "o da kadrodaydı" dedi.

Sedat Peker'in Veyis Ateş'ten bahsettiği 5 konu şöyle:

KONU 2: 45 MİLYON DOLAR
Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasındaki ilişkiyi kanıtlamak için daha önceki videolarında adından sıkça söz ettiği Erdal Aras’ı tekrar hatırlattı.

Erdal Aras için sağ kolum diyen Sedat Pekeri Aras’ın yardımcılığını Veyis Ateş’in yaptığını söyledi. Erdal Aras’ın Demokrat Parti döneminde Soylu ile birlikte olduğunu belirten Peker, aynı dönemde kendilerine destek olduğunu da önceki videolarında anlatmıştı.

Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz'ın Süleyman Soylu ile İçişleri Bakanlığı'nda 6 Aralık 2020'de görüştüğünü ileri sürdü. Peker, bu görüşmede Soylu'nun Korkmaz'a bir iş adamından alacağı 45 milyon doları unutmasını söylediğini iddia etti ve devamında söz konusu alacakla ilgili telefon trafiğinde Habertürk'ün ekran yüzü Veysi Ateş’in de devreye girdiğini anlattı.

KONU 3: AKŞAM YEMEĞİ
Veyis Ateş’le yemek yediklerini de anlatan Sedat Peker, yaptıkları sohbetten de ipuçları verdi. Peker, Veyis Ateş’in kendisini entelektüel bulduğunu belirtti.

KONU 4: İSMAİL SAYMAZ'IN SORUSU
Sedat Peker, Süleyman Soylu’nun Habertürk TV ekranlarında yaptığı söyleşiye de değindi. Peker, Ateş’i, Süleyman Soylu’yu korumak için İsmail Saymaz’ın sorusunu engellemekle suçladı.

KONU 5: SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA PARA ANLAŞMAZLIĞI
Sedat Peker, Veyis Ateş'in Sağlık Bakanlığı'nda bir konuda birisiyle para sorunu yaşadığını da anlattı. Anlaşmazlığın detaylarını vermeyeceğini ifade eden Peker, Veyis Ateş'in anlaşmazlık yaşadığı kişinin sevdiği bir aileye mensup olduğunu belirtti ve söz konusu anlaşmazlık sonunda parayı Veyis Ateş’in aldığını söyledi.