Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye’de muhaliflere kapanan TV kanalları, öğrenci katillerine açıldı. 1978 yılında Ankara Bahçelievler’de 7 TİP’li öğrenciyi katleden isimlerden biri olan Haluk Kırcı, Haber Global kanalında yayınlanan ‘Jülide Ateş ile 40’ programına katıldı.

7 gencin katili Kırcı, “Katliam katliam denilip geçiliyor. Sanki başka katliam olmadı Türkiye’de. Hep Bahçelievler ön plana çıkarıldı. İstanbul’da 1 Mayıs Mahallesi’nde 5 işçi ülkücü diye öldürüldü. Adana’da 5 tane ülkücü öğretmen öldürüldü. Bahçelievler katliam değildir. Biz öldürülen iki arkadaşımızın intikamı için oraya gittik” dedi.

KATİLLİĞİNE KILIF BULDU: KURTULUŞ SAVAŞI
Haluk Kırcı katilliğine kılıf ararken de Kurtuluş Savaşı'na sığındı. "Kurtuluş Savaşı'nda bir gaziye 'neden Yunan askeri öldürdün' diye sorabilir misiniz? Bu da bir savaştı" diyen Kırcı, pişman olmadığını da "O çağın gerekliliği oydu" ifadeleriyle belli etti.

YEDİ ÖĞRENCİYİ KATLETTİLER
1978 yılında aralarında Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı'nın da bulunduğu faşistler, TİP (Türkiye İşçi Partisi) üyesi ODTÜ Elektrik bölümü öğrencisi Serdar Alten, Ankara Devlet Mimarlık Akademisi öğrencisi Hürcan Gürses, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Efraim Ezgin, Hacettepe Üniversitesi İstatistik bölümü öğrencisi Latif Can ve Osman Nuri Uzunlar, Faruk Erzan ve Salih Gevence'yi katletti.

Haluk Kırcı, katliamla ilgili yedi kez idama mahkûm edildi. 1996’da yakalandığı gün emniyetten kaçtı. 1999’da yeniden yakalandı. 18 Mart 2004 tarihinde tahliye edildi. Ekim 2004’te Ukrayna’da yakalandı. 27 Mayıs 2010’da tekrar tahliye edildi. 8 Şubat 2011 tarihinde tekrar tutuklandı ve 4 Şubat 2015 tarihinde yeniden tahliye oldu.