Son dönemde özellikle organize suç örgütü liderleri lehine ve aleyhine olmak üzere iki grup halinde sosyal medya paylaşımlarında bulunarak birbirlerini ölümle tehdit ettikleri belirlenen kişilere yönelik İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında "Hanımağa" olarak bilinen organize suç örgütü lideri Güniz Akkuş da yer alıyor.

13 şüpheliyi yakın takibe alan polis, İstanbul, Ankara, Adıyaman, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Mersin olmak üzere toplam 7 farklı ilde operasyon düzenlendi. "Hijyen" adı verilen operasyonda şu ana kadar 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda silah ve suç unsurlarının da ele geçirildiği öğrenildi.

GÜNİZ AKKUŞ VE 3 SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ
Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre yakalanan şüpheliler arasında “Hanımağa” lakaplı Güniz Akkuş'un da bulunduğu öğrenildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınan Akkuş, Sedat Peker'i tehdit ettiği ve sosyal medyada paylaştığı video ile gündeme gelmişti. Akkuş dışında, Cenk Çelik, Zafer Çelik ve Ali Y.'nin de İstanbul'da yakalandığı öğrenildi.

Operasyonlarda toplamda 5 tabanca, 7 şarjör, 124 mermi, 2 kasatura, 2 bıçak, üzerinde Sedat Peker yazılı 2 tarihi değeri olan bıçak ve 100 sikke ele geçirildi.

MAFYA TİPİ YAPILANMA
Yapılan baskına 'Hijyen Operasyonu' adı verilirken, çalışmanın; son dönemlerde sosyal medya üzerinden gerçekleşen, Türkiye’de tanınan suç örgütleri lehinde ve aleyhinde tehditlerin toplumun genel olarak huzurunu bozduğu, mafya tipi suç yapılanmaları ile mücadelede halkın güvenlik güçlerine ve adalet sistemine olan güven duygularının azalmasına sebep olan kişilere yönelik gerçekleştiği belirtildi.

'Hanımağa' lakabı ile bilinen ve organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle polislikten ihraç edilen Güniz Akkuş, sosyal medayada paylaştığı video ile yurt dışında olan Sedat Peker'e meydan okumuştu.