TOPLUMSAL HABER MERKEZİ

Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün akşam yaşanan olay sosyal medyadan da büyük tepki topladı.

Gübeydoğu gazisi olan Şeref Yıldız ve İlkay Korkmaz bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Ancak Gazi Şeref Yıldız, değişmesi gereken protezine ölçü vermek için  İlkay Korkmaz ile birlikte hastaneden ayrıldı. Geri döndüklerinde ise içeri alınmayan gaziler haklarında izinsiz dışarı çıktıkları gerekçesi ile tutanak tutularak çıkış işlemleri yapıldı.

Eşyalarını toplamalarına dahi müsade edilmeyen gazilerin eşyaları çöp poşetlerine konularak kendilerine teslim edildi.

'Gaziler İçin Hakkaniyet İstiyoruz' adlı Twitter hesabından paylaşılan görüntüler ve yaşananlar hakkında Toplumsal Haber hastane yönetimine ulaştı.

Hastane tarafından yapılan açıklamada pandemi süreci içerisinde gaziler dahil bütün hastaların sağlıklarının öncelikli önem arz ettiği dile getirildi.

21 yıldır Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalıştığını dile getiren hastane personeli, gazilerin dışarı çıkmamaları konusunda daha öncede uyarıldığını söyledi.

Yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi:
'Bizim gazilerimizi üzmek kırmak gibi bir düşüncemiz, hareketimiz asla olamaz, onlar bizim kahramanlarımız. Sizlerde biliyorsunuz ki pandemi sürecinde önceliğimiz gazilerimiz ve diğer hastalarımızın sağlığı. Hastanemizinde bu süreçte almış olduğu belli kurallar var ve bu kurallar çerçevesinde ilerliyoruz. Dışarıya izinsiz çıkılamıyor. Fakat gazilerimiz bu konuda hassas davranmıyor dışarı çıkmaya devam ediyorlardı. Bu yaşananda ilk değildi, daha öncede çıkıldı. Bu durumda doğal olarak rist arz etmekte diğer hastalarımız için.

Kapı önüne koymak, dışarı atmak gibi bir durum asla söz konusu değil. Kendileri hastanemiz tarafından taburcu edildiler. Bizde böyle bir durumun yaşandığından dolayı üzgünüz.'