Levent Gültekin, endişeli her kesimin dinlenmesi ve anlaşılmaya çalışılması gerektiği konusunda uyardı.

Yorumcu Levent Gültekin, Türkiye'de pek çok kesimin farklı endişelere sahip olduğunu söyledi. Gültekin, her kesimin yaşadığı endişelerin dinlenmesi ve anlaşılması gerektiği konusunda uyardı. 

Gültekin, "aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır" sözünü hatırlatarak "Bu ülke sadece Alevilerin, sadece Kürtlerin, sadece muhafazakarların, sadece laiklerin değil, Türkiye bunların toplamıdır" dedi. "Türkiye, Diyarbakır'daki Kürttür, Edirne'deki vatandaştır, Türkiye Konya'daki başörtülü, İzmir'deki vals yapan kadındır" diyen Gültekin, "Bu ülkede Yahudi'nin, Ermeni'nin, güvercin tedirginliğinde yaşayanların tedirginliğini düşünmen lazım. Üzerinde düşünmen lazım. Bu tedirginliği gidermen için çabalaman lazım. Bu çabaları gereksiz buluyorsan bence sizin ülke diye bir derdiniz yok, sen bir kabilenin mensubusun, benim kabilem lazansın diyorsun." dedi.

Gültekin, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yazısını hatırlatarak "Demirtaş haklı olarak eleştiriyor. Önemli olan iktidarın değişmesi, Erdoğan'ın gitmesi değil ki, gerçek bir demokrasi getirecek bir yol bulmak lazım. Belli ki orada bir endişe var. Dönüp onlara bir şey söylemek lazım. 'Uygulanmamış bir demokrasi var ve dönüp tarihten ders çıkardık' denilmesi lazım" dedi.

Her birimizin ağır tramvaları var diyen Gültekin, "Alevilerin 'Maraş ve Çorum' tramvaları var, başörtülü çocukların okuldan atılma tramvaları var, Kürtlerin Diyarbakır Cezaevi tramvaları var, Atatürkçü insanların, cumhuriyet felsefesiyle sabah akşam kavga edenlerin yarattığı tramvaları var. Her birimizin tramvalarını, acılarını anlayacak. Birbirimizi küçük görme, hakaret etme hakkımız yok" dedi. 

Gültekin, "burada Kürt'e tahammül edemeyen gidip Kanada'da Allah'ın yabancısına tahammül ediyor, orada yaşıyor" diyerek 'tahammülsüz' insanlara tepki gösterdi. 

Gültekin, demokrasi vurgusu yaparak "burası sadece İzmirlilerin, sadece Diyarbakırlıların, sadece Konyalıların istediği gibi bir ülke olamaz" ifadeleriyle devam etti.