Tunceli'de 10 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'ya ait olduğu ileri sürülen intihar mektubu bulundu.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmadaki bilgilere göre kendisinden 10 gündür haber alınamayan tüm devlet kurumları ve yurttaşların yoğun çabaları ile aranan Gülistan Doku’ya ait intihar mektubu olarak değerlendirilen bir not odasında bulundu.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Gülistan’ın intihar ettiği değerlendirilen yerde de polis dalgıçları tarafından ait bazı notlar ve isminin bulunduğu bir reçete ile arkadaşından ödünç aldığı belirlenen bir makas bulundu.  

Gülistan’ın bulunması için yapılan aramalar nöbetleşe gece gündüz devam ediyor. Tunceli Valisi, Tunceli Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı da yurttaşların da desteğiyle yürütülen aramalara nezaret ediyor.

'MEKTUP ŞAKAYLA YAZILDI'
Doku'ya ait olduğu iddia edilen mektup hakkında Evrensel'e açıklama yapan abla Aygül Doku, "Bu tamamen yalan bir haber" diyerek şunları söyledi:

"Soruşturmada bir mektup var ama bu mektup bir yıl önce şakayla yazılmış bir mektup. Gülistan dağınık biriydi, arkadaşları da bundan dolayı hep şaka yapıyormuş Gülistan’a. Gülistan da bir gün ‘Ben ölürsem, dolabımı toplayın ha’ diye yazmış. Bir yıl kadar önce yazılmış bir şey bu. Haber doğru değil. Buradan bütün gazetecilere habercilere sesleniyorum, lütfen bir şeyi yaparken doğruluğundan emin olmadan yapmayın."

Ailesi ayrıca bu tür haberlerin kendilerini yıprattığını belirterek, "Bu haberler yayıldıkça annemin, kardeşlerimin durumunu siz düşünün. Biz zaten gerekli açıklamaları yapıyoruz, diğer iddialarda da bizim açıklamalarımız olmadan lütfen haber yapılmasın" dedi.