Kırşehir'de 8 Eylül 2015'te Gül Kitabevi'nin de içinde bulunduğu 20'den fazla dükkânın yakılıp yağmalandığı saldırının davası sonuçlandı. Tutuklu sanığın kalmadığı davada mahkeme heyeti, 86 sanığa ödül gibi cezalar verdi. Sanıkların kimisi 3 ay 10 gün hapis cezası alırken kimisi 2000 lira para cezası aldı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz 20 sanık ve taraf avukatları katıldı. Savcının mütalaasının ardından salonda bulunan sanıklarla diğer sanıkların avukatlarından savunmaları alındı. Sanıklar, suçsuz olduklarını öne sürerek, beraatlerini talep etti.

3 AY 10 GÜN HAPİS CEZASI
Mahkeme heyeti, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından beraatlerine hükmettiği 86 sanığa, "mala zarar verme" ve "kasten yaralama" suçlarından bazılarına 2 bin lira para, bazılarına da 3 ay 10 gün hapis cezası verdi. Heyet, dava sürecinde hayatını kaybeden 2 sanığın dosyasının düşürülmesini karara bağladı.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLMİŞTİ
Kırşehir'de 8 Eylül 2015'te düzenlenen "teröre lanet yürüyüşü" sonrasında çıkan olaylarla ilgili sanıklar hakkında suç niteliklerine göre farklı mahkemelerde davalar açılmıştı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeyse kitabevinin tahrip edilmesiyle ilgili ana davaya başlanmıştı.