Toplumsal Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde Grup Yorum’un tutuklu bulunan üyesi İbrahim Gökçek’in 200. Gününde açlık grevini ölüm orucuna dönüştürdüğünü açıklamıştı.

Tutuklu iken açlık grevi direnişine başlayan Bahar Kurt ve Helin Bölek tahliye olduktan sonra dışarda da açlık grevlerini sürdürüyorlardı.

Armutlu direniş evinde sürdürdükleri açlık grevinde dün Helin Bölek direnişini 213. Gününde ölüm orucuna dönüştürdüğünü duyurdu.

Sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada Helin Bölek şu ifadeleri kullandı:

''Süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemimi ölüm orucuna dönüştürüyorum. Halka olan bağlarımız, halk içinde kök salmışlığımız asıl olarak yenilmezliğimizdir. Bunu bilen emperyalizm ve oligarşi, bizi halktan tecrit etmeye, susturmaya çalışıyor. Açlık grevi direnişimiz buna verilen güçlü bir cevaptır.

İnandığımız değerler uğruna nice bedelleri göze alıyor, hayatımızı ortaya koyuyoruz.

'SALDIRILARA MARUZ KALAN ADINA DA DİRENİYORUZ'
Düşünün bu ülkede sanatçılar, sanatlarını özgürce yapabilmek adına ölümü göze almak zorunda kalıyorlar. Çünkü 2015 yılından bu yana konserlerimiz yasaklanıyor, kültür merkezimiz basılıyor, üyelerimiz komplo davalarla tutuklanıyor, başlarına para ödülü konularak listelere alınıyor. Bu ülkede halkın sanatçıları özgürce sanat yapamıyor.

Dünyanın neresinde görülmüş bir müzik grubunun şarkılarını özgürce söyleyebilmek için ölüm orucuna yattığı? Biz sadece kendi sanatımızı yapabilmek için değil AKP faşizminin baskılarına, saldırılarına maruz kalan sanatçılar adına da direniyoruz.

Herkes bir şey yapabilir ama bizim istediğimiz herkesin yapabildiğinden fazlasını yapabilmesidir.

İbo Abinin (İbrahim Gökçek) mektubundaki bir cümle ile sonlandırmak istiyorum konuşmamı; Biraz emek, biraz vefa haydi gayret bir adım daha…

Ve son olarak eninde sonunda biz kazanacağız, zafer bizim olacak.’’

Grup Yorum üyeleri, kendilerine yönelik soruşturmaların ve yargılamaların sonlanması, İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınlarının son bulması; Grup Yorum’a yönelik konser yasaklarının sona erdirilmesi ve haklarındaki “terör liste”lerinin geri çekilmesi için açlık grevindeydi.

Talepleri kabul edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getiren Grup Yorum’un talepleri şu şekilde:

* Sürekli baskına uğrayan, terörize edilmeye çalışılan ve Grup Yorum'un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezine polis baskınları son bulsun.

* Grup Yorum üyeleri Bakanlığın arananlar listelerinden çıkarılsın.

* Yaklaşık 3 yıldır neredeyse tüm konserleri yasaklanan Grup Yorum üzerindeki konser yasakları kaldırılsın.

* Yorum üyeleri haklarında açılan davalar düşürülsün.

* Tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın.