Grup Yorum'un, ölüm orucunda hayatını kaybeden üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'e ithafla Yenikapı’da düzenleyeceğini açıkladığı halk konseri polis tarafından engellendi. Konser alanına gelenler gözaltına alındı.

Yorum’un bugün saat 15.00’de Yenikapı’da gerçekleştireceği ‘9. Bağımsız Türkiye Konseri'ne polis müdahale etti. Konser alanına giriş çıkışlar kapatıldı. Çok sayıda kişinin polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Yaşananları sokakta takip eden gazeteci Zeynep Kuray, gözaltılara ilişkin bilgi verirken "Görüntü çeken basın mensuplarına da engel olan polis, çekilen fotoğraflar ve görüntüleri zorla sildirdi" dedi.

GÖZALTINA ALINANLARIN BİR KISMI SERBEST
Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Ercan Işık, Erkan Işık, Onurcan Bayrak, Can Bulut ve Doğucan Erkmen Yenikapı'dan gözaltına alınıp, karakoldan serbest bırakıldıklarını bildirildi.

Adil yargılanma talebi ve Grup Yorum üzerindeki baskıların kaldırılması talebiyle başlattıkları ölüm orucunda yaşamını yitiren Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'e ithaf edilen konsere İstanbul Valiliği izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Grup Yorum, tüm engellemelere karşın konseri yapacağını belirtmişti.